FOLLOW US: facebook twitter

Θυρανοίξια εξωκκλησίου Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

Ημερομηνία: 06-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

nemouta-ekklisia

Εγκαινιάστηκε στη Νεμούτα ο νέος Ναός

Σε κλίμα κατάνυξης, εγκαινιάστηκε την περασμένη Πέμπτη, ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Νεμούτα Ηλείας.

nemouta-ekklisia2

Σε μία τοποθεσία με εκπληκτική θέα της καταπράσινης κοιλάδας του Ερυμάνθου αλλά και των διάσπαρτων οικισμών της περιοχής, έχει ανεγερθεί ο νέος ναός στη θέση του παλαιού, και είναι δωρεά του κ. Σταύρου Μάρρα στην μνήμη της συζύγου του Ερμιόνης.

nemouta-ekklisia1

Την  λειτουργία των εγκαινίων τέλεσαν, σε κλίμα βαθειάς ευλάβειας και παρουσία πλήθους ενοριτών από την ευρύτερη περιοχή, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, με συλλειτουργούς τους ιερείς πατ. Χρίστο Αργυρόπουλο, πατ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, πατ. Γεώργιο Μάρρα, πατ. Γεώργιο Γεωργίου και  πατ. Νικόλαο Μπακατσέλο. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ακολούθησε μικρή δεξίωση στον προαύλιο χώρο του ναού.

nemouta-ekklisia3

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο δωρητής κ. Σταύρος Μάρρας με τα μέλη της οικογένειάς του, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης  κ. Παναγιώτης Πλατανιάς, ο Δασάρχης Πύργου κ. Παναγιώτης Λάττας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Πύργου κ. Νικόλαος Σπαής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ολυμπίας κ. Αναστάσιος Κοτσώνης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας κ. Κωνσταντίνος Νικολούτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος