FOLLOW US: facebook twitter

Θετικά μηνύματα για τις παραλίμνιες εκτάσεις: Τι αναφέρθηκε στη σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Ημερομηνία: 16-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Με χαμόγελα επέστρεψαν από την Αθήνα στην Ηλεία τα μέλη της επιτροπής που συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για το θέμα της εκμετάλλευσης των παραλίμνιων εκτάσεων της πρώην λίμνης Μουριάς και Αγουλινίτσας. Στην επιτροπή συμμετείχαν ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος και πρόεδροι των περιοχών που βρίσκονται οι εκτάσεις αυτές.

Στη συνάντηση φάνηκε η διάθεση του υπουργείου να δώσει θετική λύση στο θέμα, ώστε οι αγρότες να συνεχίσουν να καλλιεργούν στις εκτάσεις αυτές. Η συζήτηση έγινε με τους δύο συμβούλους του υπουργού κ.κ. Μπαχούρο και Αγγελή, που εκφράστηκαν θετικά για την τελική έκβαση. Όπως τόνισαν ο κ. Μπαλιούκος αλλά και ο κ. Βαλιανάτος θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα αφορά όλη τη χώρα με ανάλογες περιπτώσεις με αυτές της Μουριάς και της Αγουλινίτσας.

Οι εκπρόσωποι της Ηλείας κατέθεσαν τις προτάσεις τους, πάνω στις οποίες θα γίνει διάλογος. Στην περίπτωση που δεν επαρκεί ο χρόνος για να εκδοθεί υπουργική απόφαση, θα δοθεί παράταση του ισχύοντος καθεστώτος, ώστε να μην βρεθούν έξω από τα χωράφια οι καλλιεργητές. Τα μέλη της επιτροπής επισήμαναν πως το υπουργείο δείχνει πως κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μένει να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος