FOLLOW US: facebook twitter

Θεσσαλονίκη, ο πρώτος σταθμός του πρωθυπουργού

Ημερομηνία: 08-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Σε διαρκή κινητικότητα θα βρίσκεται την εβδομάδα που ξεκινάει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα ταξιδέψει σε Θεσσαλονίκη, Λονδίνο και Βρυξέλλες, όπου μεταξύ άλλων θα έχει τη δυνατότητα να προωθήσει τις ελληνικές θέσεις σε μία σειρά ζητημάτων, όπως είναι αυτό των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, όπου στις 7 το βράδυ θα μιλήσει στην ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εστιάσει στα θέματα της οικονομίας που αφορούν στη μεταμνημονιακή εποχή και τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Παράλληλα, η ομιλία αυτή θα αποτελέσει μία πρώτη γεύση ενόψει της παρουσίας του κ. Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 8 Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Λονδίνο, όπου την Τρίτη θα συμμετάσχει στη «Διαδικασία του Βερολίνου» για τα Δυτικά Βαλκάνια. Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα προσκαλείται σε αυτήν τη συνάντηση.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη, ο κ. Τσίπρας θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, μαζί με τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο. Το «παρών» θα δώσει κι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, καθώς θα συζητηθεί η πρόσκληση της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές με διάφορους ηγέτες άλλων χωρών, και αναμένεται να θέσει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών τόσο στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, όσο και στον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Σημειώνεται ότι το «παρών» στη σύνοδο του ΝΑΤΟ θα δώσει κι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος