FOLLOW US: facebook twitter

Θεσμός το Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 12-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

xorod-fest-olympia-panmio-patron2

Δύο εξαιρετικές χορωδιακές βραδιές στην Ολυμπία με την σφραγίδα της Μικτής Χορωδίας Πύργου

Δύο πραγματικά εξαιρετικές χορωδιακές βραδιές με την συμμετοχή 12 διακεκριμένων χορωδιών και 400 χορωδών από όλη την Ελλάδα, που ερμήνευσαν τραγούδια ελλήνων και ξένων δημιουργών, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μουσικόφιλοι της Ηλείας την Παρασκευή και το Σάββατο το βράδυ, στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας που έγινε τελικώς στο προαύλιο του Γυμνασίου της Ολυμπίας και όχι στο Κλειστό, μια και το επέτρεψε ο καιρός.

xorod-fest-olympia-mikti-pirogu

Η Μικτή Χορωδία Πύργου που ήταν ο εμπνευστής και κύριος διοργανωτής του 1ου Χορωδιακού Φεστιβάλ που όπως είπε και ο πρόεδρος της κ. Τάσος Παυλίδης γίνεται θεσμός αφού η συμμετοχή και η ένθερμη αποδοχή του κόσμου που ξεπέρασε τα 1300 άτομα και τις δύο βραδιές, απέδειξε ότι ο τόπος έχει ανάγκη ένα τέτοιο κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός, το οποίο εύχονται του χρόνου μέσα από την εμπειρία που αποκόμισαν να είναι ακόμα καλύτερο!

xorod-fest-olympia-nafpliou

Ευχαρίστησε δε, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που στήριξε την διοργάνωση, τον δήμο Ολυμπίας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, όπως και όλα τα μέλη της Μικτής Χορωδίας που δούλεψαν σκληρά για να φέρουν σε πέρας την εκδηλωση, όπως και όλους τους χορηγούς τους που αγαπούν τον Πολιτισμό και ιδιαίτερα το ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση που ήταν και ο Μέγας Χορηγός τους.

xorod-fest-olympia-ypoyrgio-politismoi

Καταστηματάρχες της περιοχής μας που σε δύσκολες εποχές στηρίζουν τον πολιτισμό, τους κυρίους Πάνο Δασιό και Άγγελο Λιάγκουρα για την πολύτιμη συμβολή τους, τους Μαέστρους, τους πιανίστες και τα μέλη των συμμετεχόντων Χορωδιών και το υπέροχο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, υποστήριξε το Φεστιβάλ και καταχειροκρότησε τους Χορωδούς.

xorod-fest-olympia-zaxaros

Στο 1ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας ερμήνευσαν με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η κάθε χορωδία εξαιρετικά κομμάτια, πέρα από την Μικτή Χορωδία Πύργου που άνοιξε το Φεστιβάλ με μια εξαιρετική εμφάνιση, οι Πολυφωνικές χορωδίες: Χορωδία Φιλοπροόδων Ζαχάρως, Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου,

xorod-fest-olympia-ekpaidetikon-patras

Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής Αχαΐας, Χορωδία Λουτρακίου, Χορωδία Επτανησίων Πάτρας που τραγούδησε μαζί με την Μικτή Χορωδία Μυρτουντίων, Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης, Χορωδία Μουσικού Ομίλου Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ», Χορωδία Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών (ΟΣΕ), ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΣΥΝΟΛΟ (ATHENS CHOIR ENSEMBLE), Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Πατρών και το Φεστιβάλ ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου με την  Χορωδία υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού.

xorod-fest-olympia-andriopoulos 1

Παράλληλα, το πρώτο βράδυ βραβεύτηκαν για την πολύχρονη  υποστήριξή τους στην Μικτή Χορωδία Πύργου ο δικηγόρος Πάνος Δασιός και  ο πρώην Έφορος Αρχαιοτήτων Άγγελος Λιάγκουρας, ενώ το Σάββατο το βράδυ τιμήθηκαν για την προσφορά τους στην μουσική και τον Πολιτισμό οι Ηλείοι μουσικοσυνθέτες Ηλίας Ανδριόπουλος που ήταν παρών μαζί με την σύζυγό του Λένα και Παναγιώτης Κωνσταντακόπουλος που επειδή έλειπε στο εξωτερικό την πλακέτα παρέλαβε συγγενικό του πρόσωπο, ενώ τιμητικές πλακέτες έλαβαν όλες οι χορωδίες για την συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ.

xorod-fest-olympia-andriopoulosxorod-fest-olympia-panmio-patron

Το διήμερο Χορωδιακό Φεστιβάλ παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας – που παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην Χορωδία του Υπουργείου Πολιτισμού, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιώργος Δεββές, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από την Ολυμπία, τον Πύργο και την Ήλιδα, ο Δ/ντής του Ελληνικού Ωδείου Πύργου Γιώργος Γεωργόπουλος και πολλοί άλλοι και βεβαίως ένα ένθερμο κοινό. Όλοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στην Μικτή Χορωδία Πύργου και ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου!

xorod-fest-olympia-koino


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος