FOLLOW US: facebook twitter

“Θερμό” κλίμα ανάμεσα στα νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 09-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία

Βαθαίνει η κόντρα μεταξύ της διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας και των παραγόντων Αμαλιάδας

Η κόντρα παραμένει άσβεστη ανάμεσα στις δύο νοσηλευτικές μονάδες του νομού. Η φτώχεια φέρνει γκρίνια θα πούμε εμείς και οι ήδη φτωχές και αποδυναμωμένες υπηρεσίες υγείας που παρέχονται στο νομό, ρίχνουν λάδι στη φωτιά σε μια διαμάχη που κρατάει χρόνια. Και όσο οι μνημονιακές απαιτήσεις σπρώχνουν όλο και περισσότερες δομές στο βωμό των περικοπών, τόσο βαθαίνει το χάσμα που υπάρχει.

Οι δηλώσεις του διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, για “φέουδα”, “άβατα” και “Βατικανό”, άναψε φωτιές στην Αμαλιάδα, που δεν σβήνουν εύκολα. Στα τόσα επεισόδια που έχουν παρουσιαστεί στο σήριαλ της υποβάθμισης του νοσοκομείου της πόλης, πλέον επικρατεί δυσπιστία και προβληματισμός για το παραμικρό που παρουσιάζεται και που συμβαίνει. Και όσο δεν ξεκαθαρίζει η κατάσταση και οι θέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τη συγκεκριμένη νοσηλευτική μονάδα, τόσο μεγαλώνει η υγειονομική κόντρα Πύργου και Αμαλιάδας.

Την  περασμένη Παρασκευή ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Τσαούσης, ανέλυσαν και απάντησαν στις δηλώσεις Διαμαντόπουλου.

Ο κ. Τσαούσης, ξεκίνησε τις δηλώσεις του, λέγοντας πως ο κ. Διαμαντόπουλος είναι διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας και όχι του Πύργου και πως δεν μπορεί να κάνει τέτοιες δηλώσεις. “Διαβάσαμε περί κάστρων, άβατων και διάφορες άλλες ομορφιές. Να απαντήσουμε πως το πρόβλημα προέκυψε με ένα χαρτί που είχε στο συρτάρι του και μετά απο ερώτηση μέλους του ΔΣ, το πληροφορηθήκαμε. Και βγήκε να δώσει μια συνέντευξη χωρίς να τον έχει προκαλέσει κανείς, για να καλύψει τα ακάλυπτα” σχολίασε ο κ. Τσαούσης. “

Αν θα κλείσει ή όχι, πως θα λειτουργήσει το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν είναι θέμα του διοικητή. Σήμερα είναι, αύριο δεν είναι. Εμείς οι πολίτες θα παραμένουμε. Δεν θα τον ρωτήσει κανένας. Υποχρέωσή του είναι να μη βγαίνει να ανακοινώνει επιτροπή διαβούλευσης στην οποία δεν συμμετέχουν οι κοινωνικοί εταίροι και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ανακοινώνει μια επιτροπή που δεν έχει συγκροτηθεί.

Έχει ψηφίσει το ΔΣ για την δημιουργία της;” Και ο κ. Τσαούσης συνέχισε θέτοντας το ερώτημα γιατί ο νοσοκομείο Πύργου πήρε τέσσερις νεφρολόγους και όχι παθολόγο που έχει έλλειψη. “Αυτά είναι για να κρύβουμε τις αδυναμίες μας και το σχέδιο κλεισίματος του Γ.Ν. Αμαλιάδας, εξευτελίζοντάς το” σχολίασε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στο θέμα των παθολόγων τόνισε πως ανακοινώθηκε απο τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλες ανακοινώσεις και τους πήραν να τους πάνε στον Πύργο. Χρησιμοποιούν το Γ.Ν. Αμαλιάδας για τις προσλήψεις. Για το νοσοκομείο του Πύργου έχει φροντίσει;”

Ο κ. Τσαούσης τόνισε πως το απαιτούμενο είναι η μη ενοποίηση των οργανισμών. “Η ενοποίηση των νοσοκομείων είναι τόσο καλή όσο ο ΕΝΦΙΑ που μας έλεγαν παλιότερα. Η σχέση τους με την αλήθεια είναι όσο έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο. Θα ενοποιήσουν τα νοσοκομεία, τα καταργήσουν νοσοκομεία, θα κλείσουν και τα Κέντρα Υγείας και θα μεταφέρουν τους γιατρούς για να γλιτώσουν κόστος.  Έχουν μια μνημονιακή υποχρέωση που δεν ομολογούν” είπε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου. Κάλεσε δε τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τη Δευτέρα στο ΔΣ του ΓΝ Ηλείας να πάρουν θέση για να γνωρίζουμε τι υποστηρίζει ο καθένας.

 

 

Ν. Παναγιωτόπουλος:« Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο»

Ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Νώντας Παναγιωτόπουλος μιλώντας για το θέμα τόνισε ότι «… εκφράζουμε τη δυσαρέσκειά μας για τα όσα είπε ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας. Απο ότι φαίνεται να δε λειτουργεί ως διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας, αλλά ως διοικητής της Ν.Μ. Πύργου. Αυτό τεκμαίρεται από τη στάση του και τις δηλώσεις που έχει κάνει από το παρελθόν. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε αν πρόκειται για προσωπικές του θέσεις ή εκφράζει και τις θέσεις της Κυβέρνησης και της 6ης ΥΠΕ.

Θεωρώ πως δεν μπορεί να ενεργεί μόνος του, κάπου καλύπτεται, πίσω από τις δηλώσεις του κρύβεται η ανοχή της Κυβέρνησης. Απο καιρό ακούμε πως το Γ.Ν. Αμαλιάδας δεν θα υποβαθμιστεί, αλλά αυτό είναι στα λόγια. Όταν δεν θες να υποβαθμίσεις κάτι προσπαθείς ισομερώς, να το αναβαθμίσεις και να το στελεχώσεις. Αν δεν υπάρχουν οι δυνατότητες στελέχωσης, τουλάχιστον επιδιώκεις να διατηρήσεις μια ισορροπία.

Παρακολουθούμε εξαγγελίες και λόγια, όμως οι πράξεις δείχνουν άλλα. Ο κόσμος της Αμαλιάδας αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο, αλλά κανείς δεν βγαίνει να το πει, γιατί αυτό έχει κόστος. Οι δηλώσεις του διοικητή είναι ένας εμπαιγμός. Ο διοικητής πρέπει να λειτουργεί υπηρεσιακά, ως διοικητής και των δύο νοσηλευτικών ομάδων.

Δεν μπορεί να λέγεται ότι η αυτονόμηση του Γ.Ν. Αμαλιάδας είναι οπισθοδρόμηση. Εμείς δεν ζητήσαμε και νομική αυτονόμηση. Δυστυχώς όταν το νοσοκομείο δεν έχει δικό του οργανισμό, από εκεί ξεκινά το λάθος. Είναι οπισθοδρόμηση και αυτονόμηση να επανδρωθεί το νοσοκομείο. Μπορούμε να προχωρήσουμε με τέτοιες θέσεις; Μπορεί να μιλά για “φέουδα” και “Βατικανό”. Όποιος διεκδικεί τη λειτουργία του νοσοκομείου, δημιουργεί “φέουδο”Οι δηλώσεις αυτές είναι άστοχες και πρέπει να διευκρινήσει ο κ. Διοικητής, αν είναι απότοκες κυβερνητικών παραγόντων ή μια δική του εσφαλμένη εκτίμηση.

Το νοσοκομείο δεν θα κλείσει επειδή ο ίδιος θέλει να το απαξιώσει. Αποτελεί βούληση των συμπολιτών μας και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε το κλείσιμο του ή την υποβάθμισή του” είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Κάλεσε δε τους βουλευτές του νομού να πάρουν μια ξεκάθαρη στάση για το νοσοκομείο, επισημαίνοντας ότι δεν γίνεται να απαξιώνεται και να μην παρέχει τη στοιχειώδη βοήθεια στους πολίτες. Ακόμα τόνισε πως δεν μπορεί για οικονομικούς λόγους να γίνονται εκπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος