FOLLOW US: facebook twitter

Θερινό Ηλιοστάσιο και Ημέρα Γιόγκα

Ημερομηνία: 22-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τα μαθήματα και τα εργαστήρια στο 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στο Κτήμα Ηλιοστάσι

Η 21η Ιουνίου, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, έχει καθιερωθεί, εκτός των άλλων, και ως Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα. Αυτός είναι και ο λόγος που το Κτήμα Ηλιοστάσι αποφάσισε να διοργανώσει το τριήμερο 23-25 Ιουνίου το 1ο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Πύργο και να καλέσει διακεκριμένους δασκάλους, γιατρούς και άλλους ειδικούς να κάνουν εργαστήρια και να μιλήσουν για τη Γιόγκα και τον Διαλογισμό, την Ομοιοπαθητική και τις Εναλλακτικές θεραπείες.

Ανάμεσά τους, η Ομοιοπαθητική γιατρός Ηλιοστάλακτη Κόντου, η φαρμακοποιός Λέττα Αθανασόπουλου και ο master reiki Βασίλης Καραβασίλης, τους οποίους παρουσιάζουμε σήμερα.

 

Συστημική αναπαράσταση, Χρόνιος πόνος και Ομοιοπαθητική από την Ηλιοστάλακτη Κόντου

Η Ηλιοστάλακτη Κόντου σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε ειδικότητα Γενικής Ιατρικής στην Πάτρα και εκπαιδεύτηκε στην Ομοιοπαθητική με τοn Γιώργο Βυθούλκα. Μελέτησε συστημική αναπαράσταση και είναι απόφοιτος της μεθόδου Σίλβα. Είναι Ομοιοπαθητική γιατρός στην Αμαλιάδα.

Συστημική αναπαράσταση – Χρόνιος πόνος: Σε αυτό το δίωρο θα κατανοήσουμε τα αίτια του χρόνιου πόνου και θα μάθουμε τεχνικές μετάβασης σε επίπεδα βέλτιστης υγείας.

Το δίωρο απευθύνεται ιδιαίτερα σε ασθενείς με ινομυαλγία, αυτοάνοσα νοσήματα, άσθμα, έλκος, ελκώδη κολίτιδα, ηπατοπάθεια, ημικρανίες, πονοκεφάλους, οσφυαλγίες και ισχιαλγίες, επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις, ρευματικά νοσήματα και νευρολογικά νοσήματα και πώς μπορούν να φτάσουν στην ίαση σύμφωνα με τις σημαντικότερες ιατρικές  ανακαλύψεις των τελευταίων χρόνων.

Ομοιοπαθητική – Η ιατρική για τον 21ο αιώνα (Ομιλία): Σύντομη παρουσίαση των αρχών της Ομοιοπαθητικής, του ιδρυτή της Samuel Hahneman καθώς και του τρόπου δράσης των ομοιπαθητικών φαρμάκων, τα οποία χρησιμοποιούνται πάνω από 230 χρόνια και ποτέ δεν έχει αναφερθεί ως τώρα παρενέργεια ή τοξική δράση στη διεθνή βιβλιογραφία.

Στη συνέχεια θα αναφερθούμε στα νοσήματα στα οποία είναι αποτελεσματική η Ομοιοπαθητική Ιατρική και στο τέλος θα υπάρξει χρόνος για ερωτήσεις.

Γιόγκα του γέλιου και Shaking Meditation  από την Λέττα Αθανασοπούλου

Η Λέττα Αθανασόπουλου – Deva Shakti είναι Φαρμακοποιός και διατηρεί Φαρμακείο στην Πάτρα, εξειδικευμένο σε ομοιοπαθητικά φάρμακα και σκευάσματα εναλλακτικών θεραπειών.

Γιόγκα του γέλιου: Η γιόγκα του γέλιου είναι μια διασκεδαστική και υγιής μορφή άσκησης με ευεργετικά ωφέλη για το σώμα, το νου και τα συναισθήματα. Είναι μια πρακτική που εμπλέκει την παρατεταμένη εκούσια άσκηση γέλιου, καθώς το σκόπιμο γέλιο παρέχει τα ίδια φυσιολογικά και ψυχολογικά ωφέλη, όπως και το αυθόρμητο γέλιο. Η γιόγκα γέλιου ασκείται σε ομάδες όπου το σκόπιμο γέλιο σύντομα μετατρέπεται σε πραγματικό και μεταδοτικό γέλιο. Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα γέλιου έχει ιατρικά επωφελείς επιδράσεις στο καρδιαγγειακό, στη διάθεση και στον πόνο.

Shaking Meditation: Γνωστός και ως βιοενεργητικός διαλογισμός ή shaking yoga αυτός ο διαλογισμός δουλεύει ελευθερώνοντας και δυναμώνοντας την ζωτική μας δύναμη. Αυτή η πρακτική μάς συνδέει με την ψυχή μας και με την φύση. Μπορεί να καθαρίσει μπλοκαρίσματα που μας εμποδίζουν να ζήσουμε  μια υγιή και ευτυχισμένη ζωή και να αφυπνίσει την εσωτερική μας ικανότητα να αυτοθεραπευτούμε σε όλα τα επίπεδα.

Τρεις διαλογισμοί  από τον Βασίλη Καραβασίλη

Ο Βασίλης Καραβασίλης σπούδασε Μηχανολογία στην Πάτρα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ξεκίνησε την πνευματική του πορεία στη σχολή Διαλογισμού στην Πάτρα, είναι υπεύθυνος ομάδων διαλογισμού και αυτογνωσίας, Ομοιοπαθητικός και Master Reiki.

Επικοινωνία των αναγκών μας: Για να είναι ευτυχισμένος ο άνθρωπος πρέπει να καλύπτονται όχι μόνο οι κατώτερες αλλά και οι ανώτερες ανάγκες του. Ποιες όμως είναι αυτές; Και πώς μπορούμε να τις εντοπίσουμε και να τις επικοινωνήσουμε στους γύρω μας χωρίς εντάσεις με κατανόηση και αγάπη;

Διαλογισμός για υγεία και πληρότητα: Ο Διαλογισμός είναι πια πολύ στη μόδα. Τι είναι όμως πραγματικά ο Διαλογισμός; Πως μπορεί να αλλάξει η ζωή μας; Πως μπορεί κάποιος απλά να ξεκινήσει; Και τι να περιμένει;

Πώς δημιουργείται η πραγματικότητά μας: Πώς δημιουργείται το μέλλον μας και πώς μπορούμε να το διαμορφώσουμε; Ποιος ο ρόλος της μοίρας και μπορεί άραγε να αλλάξει; Ποια η πραγματική έννοια του χρόνου;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος