FOLLOW US: facebook twitter

Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας στον Πύργο: Ζήσε το Μύθο!

Ημερομηνία: 27-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Ένας χώρος εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας επισκέψιμος από σχολεία και οικογένειες

Βιωματικά παιχνίδια, θεματικά εργαστήρια, δημιουργική απασχόληση

Μια διαφορετική πρόταση, μοναδική για την Ηλεία, που συνδυάζει την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία για όλες τις ηλικίες, έχει δημιουργηθεί στον Πύργο και το σίγουρο είναι, πως αν τον επισκεφτείτε μια φορά, όχι μόνο θα το λατρέψετε αλλά θα επιστρέφετε ξανά και ξανά!

Το Θεματικό Πάρκο Ελληνικής Μυθολογίας που αναπτύσσεται σε ένα ειδικά σκηνοθετημένο περιβάλλον 1.500 τ.μ. περιλαμβάνει μια μοναδική έκθεση με γνωστά και φημισμένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας που παρουσιάζονται σε τρισδιάστατη γλυπτή μορφή με επιβλητικές διαστάσεις αλλά και πολλές άλλες δράσεις που αποτελούν ψυχαγωγικό και επιμορφωτικό προορισμό, για σχολεία και οικογένειες.

Ο Δ/ντής του Θεματικού Πάρκου Πάνος Τασιαδάμης.

Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά μέσα από μια οργανωμένη διαδραστική ξενάγηση από Φιλόλογο για την ιστορία 13 μυθικών πλασμάτων, όπως τη Μέδουσα, τη Λερναία Ύδρα, τον Κύκλωπα, τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη κ.α., να ασχοληθούν με βιωματικά παιχνίδια στην αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών, να… «χαθούν» στον εξαιρετικό υπαίθριο λαβύρινθο αλλά και να συμμετάσχουν σε μια σειρά δράσεων και θεματικών εργαστηρίων που αναπτύσσονται στο Πάρκο και αφορούν τη ζωγραφική, το θεατρικό παιχνίδι, τον καραγκιόζη, τη γλυπτική και γενικότερα στοχευμένες δράσεις δημιουργικής απασχόλησης. Και φυσικά, με θεματικό άξονα όλων αυτών, την αρχαία ελληνική μυθολογία και τα μυθικά πλάσματα. Στόχος της προσπάθειας, να ενεργοποιήσουν τα θετικά συναισθήματα και τη φαντασία των παιδιών και να υπάρξει ένα δημιουργικό αποτέλεσμα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, πρόκειται για ένα πάρκο, μια οργανωμένη «δουλειά» που δημιουργήθηκε με αγάπη και γνώση και δεν είναι μια απλή επιχειρηματική ιδέα.

Ο μικροί μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας που επισκέφθηκαν χθες το Πάρκο, μαγεύτηκαν από τα μυθικά τέρατα!

Η ιδέα έχει ξεκινήσει εδώ και δυο χρόνια, ζυμώθηκε και πραγματοποιήθηκε το Μάιο» επισημαίνει ο Διευθυντής του Θεματικού Πάρκου Πάνος Τασιαδράμης τονίζοντας ότι στόχος τους ήταν, να φτιάξουν έναν πολυλειτουργικό χώρο ο οποίος πέρα από τον κυρίως εκθεσιακό χώρο, να μπορεί να λειτουργεί με διάφορους τρόπους για τα παιδιά. Και ψυχαγωγικούς και επιμορφωτικούς και εκπαιδευτικούς. «Πιστεύουμε ότι η ιδέα μας θα βρει ανταπόκριση από τον ντόπιο πληθυσμό αλλά και από άλλες ομάδες όπως τουρίστες, και να τονίσω ότι το πάρκο αυτό είναι μοναδικό στην Ελλάδα και τα εκθέματα δεν υπάρχουν αλλού».

Δράσεις δημιουργικής απασχόλησης…

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων, προετοιμάζονται διάφορες εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και τις οικογένειες τους, ενώ η Διεύθυνση του Θεματικού Πάρκου, αναλαμβάνει τη φιλοξενία ημερίδων και μικρών συνεδρίων αλλά και παιδικών πάρτι με έμφαση στη δημιουργικότητα και μέσω της τέχνης, στην έκφραση των παιδιών.

(Πληροφορίες: Το πάρκο βρίσκεται στο 3ο χλ Ε.Ο. Πύργου- Πατρών, απέναντι από τον ΟΑΕΔ και λειτουργεί Τετάρτη- Πέμπτη- Παρασκευή 10.00-14.00 &16.00-20.00, Σάββατο και Κυριακή 11.00-19.00, Τηλ. 2621505160-2621505170, email: info@innotour.gr, www.greekmythology.gr- www.innotour.gr)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος