FOLLOW US: facebook twitter

Θεμέλιο της εκπαίδευσης η Προσχολική Αγωγή: Παρουσίαση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων στον Πύργο

Ημερομηνία: 19-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Το πόσο σημαντική είναι η προσχολική αγωγή στην εκπαίδευση, τονίστηκε στη διάρκεια της ημερίδας παρουσίασης των σχολικών δραστηριοτήτων των Νηπιαγωγών που διοργάνωσε την Παρασκευή, η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής κ. Μαρία Παπαστόικου στο συνεδριακό της Π.Ε. Ηλείας στον Πύργο.

Στο πρώτος μέρος της ημερίδας, με την εισήγηση της, η κ. Παπαστόικου αναφέρθηκε στη διαπολιτισμική εκπαίδευση σε σχέση με τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και το προσφυγικό ζήτημα στην εκπαίδευση ενώ στο δεύτερο μέρος ακολούθησε η παρουσίαση των προγραμμάτων και των καλών πρακτικών που υλοποίησαν στη διάρκεια του έτους οι εκπαιδευτικοί. Τα θέματα αφορούσαν το παραμύθι, ευρωπαϊκά προγράμματα e twinning, οικολογικά προγράμματα κ.α.

«Η προσχολική αγωγή είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της εκπαίδευσης και μάλιστα είναι το θεμέλιο της εκπαίδευσης. έρευνες έχουν δείξει ότι παιδιά που στερήθηκαν την προσχολική αγωγή δεν είχαν την ίδια στάση απέναντι στο σχολείο, ούτε όμως και την ίδια εξέλιξη στη μαθησιακή διαδικασία, στην πορεία της μαθησιακής τους ζωής. Πιστεύουμε απόλυτα ότι η προσχολική αγωγή συμβάλει τα μέγιστα όσον αφορά την ολόπλευρη ανάπτυξη του παιδιού, την κοινωνικοποίηση του και τη γνωστική του ανάπτυξη» τόνισε η Σχολική Σύμβουλος κ. Παπαστόικου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος