FOLLOW US: facebook twitter

Θεατρικό παραμύθι στον “Μικρό Αρκούδο”: “Η Νίνα η Λεμονίτα” από το φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας χθες στο Πελόπιο

Ημερομηνία: 18-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

Μια διαφορετική θεατρική παράσταση, βασισμένη στο παραμύθι της Άννας Κορτέση “Νίνα η Λεμονίτα” παρουσιάστηκε χθες το πρωί, στο χώρο του παιδικού σταθμού Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο Πελόπιο, “Ο Μικρός Αρκούδος”, ενταγμένη στις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας. Οι μικροί μαθητές του παιδικού σταθμού και τα παιδιά από το ΚΔΑΠ ήταν αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το παραμύθι. Οι μικροί ήρωες είχαν την ευκαιρία μέσα από βιωματικό θεατρικό εργαστήρι και δημιουργικό παιχνίδι με κατασκευές, να κάνουν τη δική τους αφήγηση για τις περιπέτειες της Νίνας της μικρής Λεμονίτας. Ένα παραμύθι που στοχεύει στην οικογένεια του σήμερα και τα μηνύματα που πρέπει να περάσουν στα παιδιά.  Μια υπέροχη πραγματική παράσταση από τα παιδιά, για τα παιδιά, που το απόλαυσαν και τα ίδια ως πρωταγωνιστές και όλοι όσοι την παρακολούθησαν.

Σε δηλώσεις της η συγγραφέας Άννα Κορτέση εξέφρασε την χαρά της και την μεγάλη τιμή για αυτήν, να συμμετάσχει στο φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας.

“Παρακολουθήσαμε απο τα παιδιά ένα παραμύθι αλλιώς, διαφορετικά. Είναι υπέροχο το να μπορείς να βλέπεις ένα παραμύθι που έχει γεννηθεί για ένα καλό σκοπό να το παρουσιάζουν τα παιδιά και να το αγκαλιάζουν με τόση αγάπη. Το συγκεκριμένο παραμύθι γεννήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για το ορφανοτροφείο “Κρίκκειο”. Θέλουμε μέσα απο αυτό να περάσουμε ηχηρά μηνύματα όπως είναι η αξία της οικογένειας η οποία βρυχάται στις μέρες μας απο τον εκσυγχρονισμό. Θέλουμε να περάσουμε μηνύματα για την αγάπη, την προσφορά, τον συνάνθρωπο. Είμαι πολύ χαρούμενη σήμερα που είμαι εδώ και βλέπω τα παιδιά μας να έχουν τόσο όρεξη και τόσο διάθεση. Αυτά είναι το μέλλον μας και σε αυτά πρέπει να επενδύσουμε” επισήμανε η κα Κορτέση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Αρχ. Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως “στο πλαίσιο της εξωστρέφειας του φεστιβάλ Αρχ. Ολυμπίας αποφασίσαμε και φέτος να επεκταθούμε έξω από τα στενά όρια του θεάτρου Φλόκα. Στο νεοσύστατο παιδικό σταθμό του δήμου μας όπου λαμβάνει χώρα ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα παιδάκια, σε συνεργασία με την κα Κορτέση η οποία είναι συγγραφέας και μας τιμά με την παρουσία της εδώ” είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος