FOLLOW US: facebook twitter

Θεατρική παράσταση «Ρεμπέτικη Ζωή από τον Πολιτιστικό Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις» 4-5-6 Μαϊου

Ημερομηνία: 03-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Την θεατρική παράσταση «Ρεμπέτικη Ζωή», μέσα από τις διηγήσεις της Ρόζας Εσκενάζυ και της Σωτηρίας Μπέλου, καθώς και την σχέση του ρεμπέτικου με το δημοτικό τραγούδι,  παρουσιάζει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαστούνης και Περιχώρων «Η Αρχαία Ήλις».

Η πρεμιέρα της παράστασης θα είναι αύριο Παρασκευή 4 Μαίου και θα δοθούν δύο ακόμα παραστάσεις το Σαββατοκύριακο, 5 και 6 Μαίου, στο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο Γασοτύνης, ώρα 8.30 το βράδυ.

Η Δόμνα Σαμίου συναντά δύο από της σπουδαιότερες ρεμπέτισσες, την Ρόζα Εσκενάζυ και την Σωτηρία Μπέλλου. Αφορμή για αυτή την συνάντηση στέκεται η περιέργεια της Δόμνας για την διαφορά μεταξύ του δημοτικού με του ρεμπέτικου τραγουδιού. Δύο τελείως διαφορετικοί χώροι όπου όμως είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους. Η Ρόζα και η Σωτηρία αφηγούνται τις ζωές τους και εντυπωσιάζουν με τις εμπειρίες τους, τον δυναμικό τους χαρακτήρα και με τον τρόπο τον οποίο αντιμετώπιζαν την ζωή. Έχοντας πλέον ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους μιλούν δίχως περιορισμούς και ταμπού για το τι πάει να πει Ρεμπέτικη Ζωή. Ταυτόχρονα, σε κάποιο ταβερνάκι της Αθήνας στα τέλη της δεκαετίας του ’70, παρακολουθούμε την συζήτηση μιας παρέας για την εξέλιξη της ρεμπέτικης μουσικής στις δεκαετίες που πέρασαν. Μια παρέα που η σχέση τους με το ρεμπέτικο είναι βαθύτερη απ’ ότι αρχικά φαίνεται.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αρχαία Ήλις» ευχαριστεί τους χορηγούς της Κτήμα Παλιόμυλος και Factory Espresso Bar.

Είσοδος 5 ευρώ

Παιδιά έως 12 ετών 3 ευρώ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος