FOLLOW US: facebook twitter

Θα τους μουντζώσει η Ιστορία

Ημερομηνία: 22-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δίχως αμφιβολία, η Ιστορία θα περιφρονήσει τη Μέρκελ, τον Σόιμπλε και την ελίτ των ενωμένων εταίρων. Αν τους κάνει τη χάρη να ασχοληθεί με τον βίο και την πολιτεία τους, δεν θα σπαταλήσει πάνω από δυο παραγράφους και αυτές σκιαγραφημένες με τα μελανότερα χρώματα. Πρόκειται άλλωστε για διαχειριστές των χαλεπών καιρών, ανίκανων να εκπονήσουν οιοδήποτε όραμα για τις χώρες τους, πόσω μάλλον για ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Μεταχειρίζονται τη μεζούρα της νεοφιλελεύθερης εργαλειοθήκης για να φέρουν την Ευρώπη στα στενά τους μέτρα και να σφίξουν τη θηλιά στον λαιμό των φτωχότερων. Λυμαίνονται έθνη και λαούς, ποδοπατώντας αξίες και πολιτισμένες με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο. Δεν τους καίγεται καρφί. Με χαρακτηριστικότερη περίπτωση τη μικρή Ελλάδα, που αφού τη δέχθηκαν με τυμπανοκρουσίες στη «στοργική τους αγκαλιά» την απομυζούν επί οχτώ χρόνια ανελέητα.

Με όχημα το ευρώ, έδεσαν χειροπόδαρα με χίλιους κόμπους τις ασθενείς οικονομίες του φτωχού Νότου. Και όταν η κρίση εκμηδένισε το εισόδημα των «απόρων κορασίδων», χρησιμοποίησαν το χρέος για να υποδουλώσουν τις χώρες τους. Μολοταύτα έχουν ήδη ηττηθεί.

Η Ιστορία θα τους μουντζώσει, αλλά ως τότε η χολή που εκπέμπουν θα δηλητηριάζει τις κοινωνίες.

Ίσως ανεπανόρθωτα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος