FOLLOW US: facebook twitter

«Θα πεθάνω αν πεθάνεις»

Ημερομηνία: 06-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

misixroni-katerina

Πρωταγωνιστεί η Κατερίνα Μισιχρόνη από τη Ζαχάρω

-Πειραματίζονται με τα όριά τους επί σκηνής: Βία, παραβατικότητα, άρνηση

Δύο κορίτσια και δύο αγόρια καταφεύγουν πίσω από ένα δημόσιο κτίριο και πειραματίζονται με τα όρια, τον κίνδυνο, τον έρωτα, την βία, την παραβατικότητα.

misixroni-ergo-prwtagonistria4

Απόλυτα και ακραία συναισθήματα σε νεαρά σώματα και ψυχές επιδιώκουν σχέσεις αγάπης και φιλίας, σχέσεις συνύπαρξης, που εύκολα καταλήγουν επικίνδυνες και βίαιες, εύθραυστες και ασταθείς.
Το έργο «Θα πεθάνω αν πεθάνεις» της Anna Maria Nygren κάνει πρεμιέρα σήμερα στο Χώρος Θέατρο σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου και μιλά για το τι σημαίνει, εγκατάλειψη, μη αποδοχή, άρνηση.

Η Κατερίνα Μισιχρόνη, η νεαρή ηθοποιός από τη Ζαχάρω Ηλείας, είναι αυτό που λέμε «αρχηγός» στη «συμμορία» αυτή.

«Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο με 4 νεαρούς πρωταγωνιστές, το οποίο εξερευνά βασικές έννοιες, όπως ο έρωτας, η φιλία, η απώλεια και τα όρια τους.
Οι ήρωες μας διακατέχονται από ολόκληρα και απόλυτα συναισθήματα και οτι συμβαίνει είναι μέσα τους μεγεθυμενο» αναφέρει στο iefimerida.gr.

«Η Αυρα, η Μουα, ο Χάνες και ο Αντυ είναι 4 παιδιά τα οποία κατά κάποιο τρόπο δεν ανήκουν πουθενά. Ψάχνουν την ταυτότητα τους, ο,τι αγαπούν τους φοβίζει για αυτο και οι πράξεις τους είναι αμφίσημες. Το παιχνίδι άλλοτε ειναι ευχάριστη εκτόνωση και άλλοτε γίνεται επικίνδυνο».

«Ο χαρακτήρας που υποδύομαι είναι αυτός της Αυρας. Με ένα τρόπο, ειναι ο αρχηγός  της παρέας, η πιο δύσκολη, η πιο προκλητική, ενεργοποιεί εντάσεις ψάχνει διαρκώς να ξεφύγει και νιώθει ότι κανείς δεν πρόκειται να νοιαστεί για αυτά τα παιδιά που δεν είναι πια παιδιά».

misixroni-ergo-prwtagonistria2

Η Έλενα Πέγκα, συγγραφέας και σκηνοθέτιδα με σημαντική πορεία στον χώρο του πρωτοποριακού θεάτρου, μας συστήνει μία νεότατη συγγραφέα την Anna Maria Nygren κι ένα έργο παραβατικό το οποίο θίγει το ζήτημα σε τι κόσμο ζούμε και σε τι κόσμο μεγαλώνουν οι σημερινοί νέοι άνθρωποι.
«Είμαι χαρούμενη για τη συγκεκριμένη δουλειά, ειναι ένα σύγχρονο έργο,που παρουσιάζεται για πρώτη φορά και νιώθω οτι ο λόγος και η δράση του μας αφορά, ακουμπάνε στο τώρα».

misixroni-ergo-prwtagonistria3

«Μετά το “φόβο” του Τσβαιχ που ανέβηκε πέρυσι απο την Ελενα Πεγκα, αυτή ειναι η δεύτερη συνεργασία μου μαζί της. Μου αρέσει να δουλεύω με την Ελενα. Περα του οτι είναι εξαιρετικά ευγενής και γλυκός άνθρωπος,σαν σκηνοθέτης δίνει βήμα στον ηθοποιό και του επιτρέπει να προτείνει πράγματα,να έχει φωνή. Καθ’ ολη τη διάρκεια των προβών αισθάνεσαι ότι έχεις χώρο σαν δημιουργός, ενώ παράλληλα φροντίζει να δημιουργήσει και τις κατάλληλες συνθήκες ούτως ώστε να αναπτυχθείς και να εξελίξεις το υλικό σου».

«Αισθάνομαι βέβαια και πολύ χαρούμενη γιατι η συγκεκριμένη ομάδα ηθοποιών που δουλεύουμε (Ορέστης Καρυδας, Αλεξανδρα Ταβουλάρη, Γιωργος Βουβακης) ειναι υπέροχη. Προκειται για ιδιαίτερα ταλαντούχους και έξυπνους ηθοποιούς με μια φυσική ευγένεια η οποία κάνει τη διαδικασία της πρόβας πολύτιμη.

Το «θα πεθάνω αν πεθάνεις»  ειναι ένα έργο σύγχρονο, νεανικό,που όμως διακατέχεται απο ποιητικότητα και φωτίζει βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Μιλαει για του φόβους και τις επιθυμίες μας και πως αυτές άλλοτε μας λυτρώνουν και άλλοτε μας εγκλωβίζουν στον ίδιο μας τον εαυτό.

«Θα πεθάνω αν πεθάνεις» της Anna Maria Nygren σε μετάφραση Βασίλη Παπαγεωργίου 
Μια παράσταση για την κατεστραμμένη αθωότητα
Παγκόσμια πρώτη στην Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος