FOLLOW US: facebook twitter

Θα βάλουν το δάκτυλο στην… πληγή;

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Και νέες εξελίξεις για τη Νέα Πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Τάραξε τα νερά, το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Πρωινής» για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Ιδιαίτερη αίσθηση, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, εμμέσως πλην σαφώς, καταλογίζει ευθύνες στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, για το γεγονός ότι στοίχειωσε το έργο. Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, το Υπουργείο Υγείας, ήδη έχει στα χέρια του το φύλλο της Πρωινής προκειμένου να ενημερωθεί επί του δημοσιεύματος.

Όπως καταγράψαμε, την προσεχή Πέμπτη θα συνεδριάζει στο Λαζαράκειο η Επιτροπή Παρακολούθησης που έχει συσταθεί για τη Νέα Πτέρυγα, υπό την προεδρία του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, τα μέλη της οποίας θα εξετάσουν την περεταίρω εξέλιξη του έργου μετά την απορριπτική απόφαση της ένστασης που κατέθεσε ο ανάδοχος κατά της έκπτωσης του που είχε αποφασίσει η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Η νεότερη εξέλιξη ωστόσο, που ουσιαστικά συντάσσεται με τις διαπιστώσεις του Γενικού Επιθεωρητή, είναι η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την οποία «αποδέχεται την Αίτηση Θεραπείας της αναδόχου εταιρείας η οποία κατατέθηκε στις 20 Ιουνίου 2017- την ίδια ημέρα που εκδόθηκε η απόφαση της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας για έκπτωση του αναδόχου- αλλά και η απόφαση του

Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάνουμε αποδεκτή την από 20-6-2017 αίτηση θεραπείας τη αναδόχου του έργου με τίτλο «Προσθήκη διώροφου κτιρίου ΜΕΘ, υπογείου για ΤΕΠ, ΜΑΦ και χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας α’ φάση» κατά της υπ’ αριθ. 92/17 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας μέσω της οποίας απορρίπτεται η από 26-1-17 ένσταση της, καθώς και κατά της με αριθ. Πρωτ. 194/Δ4/5-1-17 απόφασης επί της ειδικής δήλωσης διακοπής εργασιών του έργου με τίτλο «Προσθήκη διώροφου κτιρίου μεθ’ υπογείου για ΤΕΠ, ΜΑΦ και χώρο Η/Μ εγκαταστάσεων στο Γ.Ν. Αμαλιάδας και κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης, που πρωτοκολλήθηκε στην Υπηρεσία μας, στις 21-6-17 και έλαβε Α.Π.139557 για τους άνω λόγους, όπως αυτοί αναλυτικά αναφέρονται στην γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, που λήφθηκε στη συνεδρίαση αυτού την 6-9-17, επί του 4ου θέματος, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της απόφασης αυτής».

Σίγουρα, όλα αυτά, αν μη τι άλλο, ανατρέπουν τα μέχρι τώρα δεδομένα και το ερώτημα που γεννάται είναι: Θα βάλουν άραγε το δάκτυλο στην πληγή ώστε το σημαντικό αυτό έργο να «ξεκολλήσει», να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί προς χρήση στους πολίτες της Αμαλιάδας και της ευρύτερης περιοχής;…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος