FOLLOW US: facebook twitter

Θαύμασαν τα εκθέματα του αρχαιολογικού μουσείου: Επίσκεψη μαθητών του 2ου Γυμνασίου Πύργου

Ημερομηνία: 17-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στις 9-11-2017 οι μαθητές της Β2 τάξης του 2ου Γυμνασίου Πύργου με συνοδεία των εκπαιδευτικών π. Θεοδώρου Χαμάλη, κα. Παναγιώτας Ανδριοπούλου και κ. Αλεξάνδρου Θεοδούλου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το αξιοσήμαντο Μουσείο του Πύργου. Ο κ. Λαλιώτης και οι άλλοι υπεύθυνοι του Μουσείου τους υποδέχτηκαν και τους εξυπηρέτησαν. Οι μαθητές περιεργάστηκαν τα εκθέματα του τόπου μας, όλης της Ηλείας, διαχρονικά.

Δόθηκε μια ευκαιρία στους μαθητές να εκτιμήσουν τον τόπο μας και τη δυναμική που έχει μέσα στους αιώνες. Τα παιδιά έβγαλαν φωτογραφίες και χάρηκαν αυτή την περιδιάβαση στο χώρο και  στο χρόνο.Οι μαθητές θαύμασαν ευρήματα  τα οποία καλύπτουν διάφορες περιόδους  από την προϊστορία, τους ιστορικούς χρόνους, την Βυζαντινή περίοδο ως τα νεότερα χρόνια. Παρατήρησαν επίσης αντικείμενα από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, τα επαγγέλματα, τα ήθη και τα έθιμά τους, καθώς και κτερίσματα που συνοδεύουν τους νεκρούς στους τάφους, εντυπωσιακά κοσμήματα από χρυσό και ημιπολύτιμους λίθους, όπλα και τελετουργικά αγγεία της μυκηναϊκής κυρίως εποχής.

Μέσω των οθωνών αφής και βίντεο που υπάρχουν στο χώρο αξιοποίησαν και την δυνατότητα διάδρασης των πληροφοριών.

Αξίζει τέλος να αναφέρουμε ότι το κτίριο όπου σήμερα φιλοξενούνται οι θησαυροί της ηλειακής γης  βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και συνιστά ένα από τα σημαντικότερα νεοκλασικά οικοδομήματα που έχουν διατηρηθεί έως σήμερα στον Πύργο και την ευρύτερη περιοχή. Η ανέγερσή του τοποθετείται στα τέλη του 19ου αιώνα (1890) και αποδίδεται στον γερμανό αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος