FOLLOW US: facebook twitter

Θέμα χρόνου η επιστροφή στους αγρότες του ΕΦΚ στο πετρέλαιο

Ημερομηνία: 01-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

petrelaio-efk-epistrofi-agrotes

Θέμα χρόνου πρέπει να θεωρείται η πίστωση των λογαριασμών των αγροτών με την επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, μετά και την υπογραφή που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία κατάθεσης του σχετικού ποσού στην Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να πάρει βαλέρ, ούτως ώστε τα χρήματα να αρχίζουν να φαίνονται στους λογαριασμούς των παραγωγών από την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονοµικών, η πληρωμή θα αφορά το µισό ΟΣ∆Ε του 2013 και ολόκληρο το ΟΣΔΕ του 2014.

Με τους αγρότες ήδη στους δρόµους και την υποµονή τους να έχει εξαντληθεί, φαίνεται πως έχουν δοθεί εντολές και χρονοδιαγράµµατα προκειµένου να «σωθούν» κάπως τα προσχήµατα όσον αφορά τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρµόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για πληρωµή µέχρι το τέλος του Γενάρη.

Από το γραφείο της υφυπουργού Οικονοµικών Κατερίνας Παπανάτσιου, πάντως, λένε ότι στόχος είναι πλέον να σταλεί το αρχείο µε τους δικαιούχους στην τράπεζα κάποια στιγµή τη ∆ευτέρα ή το αργότερο Τρίτη πρωί, ώστε να αρχίσει και η πίστωση των λογαριασµών. Το γεγονός είναι ότι για ακόµα µια φορά η πληρωµή, όπως λένε οι αρµόδιοι, «κολλάει» στους συµψηφισµούς και σε όλη τη διαδικασία ελέγχου των οφειλών των παραγωγών που διενεργεί η Ανεξάρτητη Αρχή ∆ηµοσίων Εσόδων (ΑΑ∆Ε).

Στα χρήµατα που έχουν λαµβάνειν οι δικαιούχοι παραγωγοί πρέπει να υπολογίζονται 32.882.639,40 ευρώ σε 239.868 δικαιούχους για τις εκκρεµότητες του έτους 2013, βάσει στοιχείων της ∆ιεύθυνσης Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης και ένα ποσό περί τα 110 εκατ. ευρώ για το 2014.

Σηµειωτέον ότι όσον αφορά τα οφειλόµενα από την επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο για το έτος 2015, για το οποίο αντιστοιχούν άλλα 110 εκατ. ευρώ περίπου, δεν περιλαµβάνονται σε αυτή την πληρωµή ξεκαθαρίζουν από το υπουργείο Οικονοµικών. Αφενός δεν βγαίνουν στη «σούµα» των επικείµενων πιστώσεων και αφετέρου αναµένεται νεώτερη εντολή για κάποια επόµενη πληρωµή συν το χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος