FOLLOW US: facebook twitter

Η Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά στο νηπιαγωγείο Δουνεϊκων: Διαδραστικό μάθημα για σπόρους και αρωματικά φυτά

Ημερομηνία: 09-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Πλώρη για μια  νέα εξόρμηση ενημέρωσης μαθητών όπως εθελοντικά συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έβαλε χθες η ιδρύτρια της Ομάδας Παραδοσιακών σπόρων Πύργου Όλγα Βενιζέλου- Ρουβά, χαρίζοντας αυτή τη φορά μια υπέροχη εμπειρία στους μικρούς μαθητές του νηπιαγωγείου Δουνεϊκων.

Με τον δικό της μοναδικό τρόπο επικοινωνίας και προσέγγισης των παιδιών όλων των ηλικιών, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο, εξήγησε στα νήπια τι είναι οι παραδοσιακοί σπόροι, πώς γεννιέται και μεγαλώνει ένα φυτό, πώς το φροντίζουμε, πώς κάνουμε οικιακό κομπόστ και ποια είναι η χρήση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών του τόπου μας. Η κ. Βενιζέλου όπως πάντα είχε μαζί της γλαστράκια με αρωματικά φυτά, χάρισε στα παιδιά κάποια από αυτά και μαζί τα φύτεψαν στο σχολικό τους κήπο και τα «υιοθέτησαν» αναλαμβάνοντας την μετέπειτα φροντίδα τους.

Επίσης τους έδειξε τι είναι τα αρωματικά ελαιόλαδα και πως γίνονται, τι είναι οι κεραλοιφές και δεκάδες άλλα χρήσιμα πράγματα που έχει σχέση με την καλή τους διατροφή και υγεία. Τα πιτσιρίκια όπως είναι φυσικό ενθουσιάστηκαν από αυτό το διαδραστικό «μάθημα» και πέρασαν ένα υπέροχο και ωφέλιμο πρωϊνό. Φυσικά χάρισαν στην κ. Ρουβά μια μεγάλη υπέροχη αγκαλιά για όσα τους έμαθε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος