FOLLOW US: facebook twitter

Η Υγεία στην Ηλεία: Έφτασε και εδώ με το καλό η επίταξη

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου, πρ. Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας

Τι άλλο να πούμε που δεν το έχουμε ξαναπεί …

Το έργο μετά από μια εν πολλοίς βαρετή πλοκή φτάνει πλέον στα τελευταία του επεισόδια.

Οι παθολόγοι ποτέ δεν έφταναν για να δουλέψουν οι δυο παθολογικές Πύργου και Αμαλιάδας και λόγω της διαχρονικής αδιαφορίας όλων των υπεύθυνων τώρα δεν φτάνουν δουλέψει ούτε καν η μια.

Η πανδημία όπως ήταν φυσικό χειροτέρεψε τα πράγματα αλλά βέβαια δεν ήταν ικανή να κινητοποιήσει τον κρατικό μηχανισμό να κάνει κάτι ουσιαστικό μπας και σώσει έστω και την τελευταία στιγμή την παρτίδα.

Άλλωστε η ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος Υγείας ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις αυτής της Κυβέρνησης που δεν το έκρυβε άλλωστε.

Και βέβαια μη πάει ο νους ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση που κόπτοταν για το δημόσιο σύστημα έκανε κάτι ουσιαστικό .

Και τότε συνεχίστηκε η αποδόμηση άσχετα που τώρα εκ των υστέρων έχουν εκπονήσει νέα μεγαλόπνοα σχέδια για να τα εφαρμόσουν τάχα όταν έλθει πάλι η σειρά τους να κυβερνήσουν.

Έτσι όπως ήταν φυσικό με κάθε νέο κύμα της πανδημίας το σύστημα ήταν σε χειρότερη κατάσταση.

Κούφια λόγια ήταν όλα αυτά που μας έλεγαν στο πρώτο lock down  ότι θα κερδίσουν χρόνο για να ετοιμαστεί καλυτέρα το δημόσιο σύστημα Υγείας.

Το πόσο καλά προετοιμασμένο ήταν το σύστημα στο δεύτερο κύμα το ξέρει πολύ καλά η Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβρη και τώρα στο τρίτο το έχουμε δει όλοι μας.

Εν τούτοις κάνεις δεν φαίνεται να συγκινείται και κανείς δεν κάνει έστω και τώρα την στοιχειώδη αυτοκριτική για αυτό που ζούμε.

Ειδικά στην περιοχή μας περίμενε κάνεις να δουλέψει το σύστημα Υγείας εν μέσω πανδημίας όταν αυτό δεν δούλευε καν τον «καλό καιρό»  ????

Τώρα κάποιοι σκεφτήκαν και εδώ να συνεχίσουν στην ρότα που έχει χαράξει ο υπουργός Υγείας.

Πρώτα καλείς με το καλό τους ιδιώτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους γιατί τώρα ανακάλυψες ότι αυτοί πρέπει να έχουν ευαισθησίες που θα έπρεπε πρώτα να έχεις εσύ σαν Υπουργός αλλά δεν τις έχεις.

Μετά θυμηθήκαμε το διαχρονικό και δοκιμασμένο όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος όποτε όποιος δεν θέλει να έλθει με το καλό τον κουβαλάμε με το ζόρι.

Και για να το πούμε αλλιώς

  • Επειδή έχουμε πάρει απόφαση ότι δεν πρόκειται να έρθει κάποιος παθολόγος στον Πύργο όσες φορές και να προκηρύξουν την θέση
  • Επειδή έχουμε καταφέρει οι υπάρχοντες Παθολόγοι να πάρουν των οματιών τους για άλλες πολιτείες
  • Επειδή οι υποσχέσεις και τα ψέματα δεν πείθουν πλέον κανέναν

Και πολλά άλλα επειδή, η μόνη λύση που προκρίθηκε είναι να φέρουμε ένα στρατιωτικό ΡΕΟ και να γυρίζουμε κάθε πρωί στα ιδιωτικά ιατρεία και να κουβαλάμε γιατρούς στο Νοσοκομείο θέλουν δεν θέλουν.

Τον πρώτο καιρό και σε ένδειξη καλής θέλησης δεν θα τους έχουμε στα χακί αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε και αυτό …..

Δεν θα κολλήσουμε σε αυτό.

Άλλωστε το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε πάνω από όλα η υγεία του λαού.

Μπορεί αυτό να μην έχει καμιά σχέση με την πολιτική που εφαρμόζουμε όλα αυτά τα χρόνια αλλά είναι πιασάρικο μήπως και συσκοτίσουμε κάπως την κατάσταση και να γλυτώσουμε μη μας πάρουν με τις πέτρες….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος