FOLLOW US: facebook twitter

Η ταινία της ημέρας 26/3/2020: «Ο κύριος Όβε»

Ημερομηνία: 26-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Tα μέτρα προστασίας ώστε να αποφευχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και η ατομική μας ευθύνη απέναντι στο κοινό καλό, επιβάλλουν να μείνουμε στο σπίτι και να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις. Αυτός όμως δεν είναι λόγος να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας και όσα αγαπάμε, όπως το διάβασμα και το σινεμά! Η «Πρωινή» σας προτείνει την ταινία της ημέρας που προβάλλεται στην ΕΡΤ2.

«Ο κύριος Όβε»

(A Man Called Ove  / En man som heter Ove)

Μια τρυφερή, αστεία και συγκινητική ταινία προβάλλεται την Πέμπτη 26 Μαρτίου στις 23:00, στην ΕΡΤ2

Δραματική κομεντί, παραγωγής Σουηδίας 2015, Διάρκεια: 116΄

Σκηνοθεσία-σενάριο: Χάνες Χολμ

Πρωταγωνιστούν: Ρολφ Λάσγκαρντ, Μπαχάρ Παρς, Φίλιπ Μπεργκ, Ίντα Ένγκβολ, Τομπάιας Άλμποργκ, Καταρίνα Λάρσον, Μπόριε Λούντμπεργκ 

Υπόθεση:

Ο Όβε είναι ένας 59άχρονος γκρινιάρης, εριστικός, καταθλιπτικός τύπος, ο οποίος έχει χάσει πριν από λίγο καιρό τη γυναίκα του Σόνια. Έχει αυστηρές αρχές, σιδερένια πειθαρχία και ελάχιστη κατανόηση, πιστεύει ότι περιβάλλεται από ηλίθιους και δεν διστάζει να τους το πει κατάμουτρα. Παλιότερα, ήταν ο διαχειριστής ενός οικισμού με όμορφα σπιτάκια και λιθόστρωτα μονοπάτια, αλλά όχι πια: οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες τον καθαίρεσαν – εκείνος όμως δεν το παίρνει απόφαση και φυσικά το θεωρεί ύψιστη προδοσία εκ μέρους τους. Γι’ αυτό και όταν δεν προσπαθεί ανεπιτυχώς να αυτοκτονήσει, ο Όβε περνάει τη μέρα του παρακολουθώντας τους γείτονές του, μαλώνοντας και κάνοντάς τους συνεχώς υποδείξεις.

Κανείς δεν τον αντέχει και τον αποκαλούν «ο γείτονας από την κόλαση», αλλά αυτό που κανείς δεν γνωρίζει είναι ότι πίσω από τη δύστροπη συμπεριφορά κρύβεται μια συγκινητική ιστορία. Όταν όμως στο διπλανό σπίτι μετακομίζει μια καινούργια και φασαριόζικη οικογένεια με παιδιά, που κατά λάθος χαλάνε το γραμματοκιβώτιο του Όβε, τα πράγματα θα αλλάξουν. Όχι μόνο για τον οικισμό, αλλά και τον ίδιο τον Όβε, που έκπληκτος θα δημιουργήσει μια αναπάντεχη και τρυφερή φιλία.

«Ο κύριος Όβε» είναι μια ποιητική και γλυκόπικρη ταινία για τους παραιτημένους ανθρώπους και τον σημαντικό αντίκτυπο που η ζωή τους μπορεί να έχει στις ζωές των άλλων. Η ταινία, που βασίζεται στο best seller του νεαρού Σουηδού συγγραφέα Φρέντρικ Μπάκμαν, ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017.

Βραβεία και Φεστιβάλ

Τρία Κρατικά Βραβεία Guldbaggen 2016

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ 2016

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου 2016

Παρακολουθήστε το trailer


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος