FOLLOW US: facebook twitter

Η συγκομιδή της ανοιξιάτικης υπαίθριας πατάτας στην Ηλεία

Ημερομηνία: 26-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Ξεκινά με καλούς οιωνούς…

Θετικά είναι τα πρώτα μηνύματα για την υπαίθρια ανοιξιάτικη πατάτα στην Ηλεία, σε ότι αφορά την ποιότητα. Η τιμή είναι χρηματιστήριο και σήμερα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα, μακριά από την τιμή της αντίστοιχης παραγωγής θερμοκηπίου. Σε ότι αφορά τις εξαγωγές, η ψυχρή εισβολή που έπληξε την Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα με σφοδρές για την εποχή χιονοπτώσεις, θα αποτελέσει το βαρόμετρο για την πορεία τους.

Τις προηγούμενες εβδομάδες η τιμή της ανοιξιάτικης πατάτας θερμοκηπίου έφτασε τα 60 με 65 λεπτά το κιλό. Τιμή ικανοποιητική για τον παραγωγό. Στην υπαίθρια πατάτα της εποχής, που η συγκομιδή της ξεκινά αυτή την εβδομάδα η τιμή κυμαίνεται στα 45 λεπτά στον παραγωγό και χαρακτηρίζεται ως μέτρια. Από την άλλη πλευρά η απόδοση στην παραγωγή και την ποιότητα χαρακτηρίζεται ικανοποιητική.

Μιλώντας στην Πρωινή ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Πατατοπαραγωγών Ηλείας και αγρότης Διονύσης Μάλλιαρης τόνισε πως «η χρονιά εκτιμώ πως θα είναι μέτρια προς καλή, επειδή στο εξωτερικό λόγω καιρού είχαμε ζημιές θα αργήσει η παραγωγή. Σε Πολωνία και Ρουμανία είχαν 30 πόντους χιόνι πριν λίγες ημέρες και καταλαβαίνεται πως θα πάει πίσω η παραγωγή τους. Αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε και σε συνδυασμό με την πολύ καλή ποιότητα να δώσουμε ώθηση στις εξαγωγές μας» ανέφερε ο κ. Μάλλιαρης.

Όσο για τη διαμόρφωση της τιμής, δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση πως θα κυμανθεί…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος