FOLLOW US: facebook twitter

Η ΣΕΤΤΗΛ τίμησε τον προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγ. Γεώργιο

Ημερομηνία: 24-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Βαριά έπεφτε η σκιά της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον εορτασμό του προστάτη του Στρατού Ξηράς Αγίου Γεωργίου χθες σε όλη την Ελλάδα. Στο ίδιο βαρύ κλίμα τελέστηκε χθες στο στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ η εκδήλωση για τον Αγ. Γεώργιο. Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός τέλεσε την επίσημη δοξολογία παρουσία της διοίκησης, των στελεχών και των στρατιωτών της μονάδας, των επίσημων προσκεκλημένων κ.α. Την ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, ανέγνωσε ο διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Αντισυνταγματάρχης (ΤΧ) Κωνσταντίνος Σμυρνής

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «… όπως πάγια διατυπώνεται από την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία, σκοπός μας δεν είναι να διεξάγουμε πόλεμο. Όμως, εάν απαιτηθεί και απειληθεί η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, ο Ελληνικός Στρατός, στο πλαίσιο της διακλαδικής συνέργειας, είναι ικανός να καταστρέψει κάθε επίδοξο επιβουλέα. Προτεραιότητά μας είναι η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας του Στρατού μας, αλλά και η διαμόρφωση της δυναμικής που θα επιτρέψει τη μετεξέλιξή του, σε διακλαδικό πλαίσιο, ώστε να ανταποκριθεί στις μελλοντικές προκλήσεις. Η αδράνεια, ο εφησυχασμός και η εμμονή σε στερεότυπες αντιλήψεις, δεν έχουν θέση σε έναν σύγχρονο οργανισμό, όπως ο Ελληνικός Στρατός. Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε έγκαιρα και με σχεδιασμό στις απαιτούμενες αλλαγές, πριν αυτές μας επιβληθούν από εξωτερικούς παράγοντες. Έχοντας πλήρη επίγνωση της κατάστασης, διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι παραμένουμε προσηλωμένοι στο στρατιωτικό μας καθήκον και ότι καθοδηγούμενοι από τις αρχές μας, είμαστε έτοιμοι υπό τη σκέπη του Προστάτη μας Αγίου Γεωργίου, να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών και της εμπιστοσύνης του Ελληνικού λαού και της Ηγεσίας του. Το πρόσφατο τραγικό συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα τον αδόκητο χαμό τεσσάρων αρίστων Αξιωματικών και το σοβαρό τραυματισμό μιας εξαίρετης Υπαξιωματικού, μας λυπεί και μας συγκλονίζει, ενώ μας θλίβει και ο θανάσιμος τραυματισμός του οπλίτη της Στρατονομίας. Πρέπει όμως, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των στελεχών μας που έπεσαν στο καθήκον, να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε το έργο μας με υψηλό ηθικό, αποφασιστικότητα και προσήλωση στην αποστολή μας» αναφέρθηκε στην ημερήσια διαταγή του Αρχηγού ΓΕΣ.

Αμέσως μετά ακολούθησε η κατάθεση στεφάνου από τον διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ και παρουσίαση του σύγχρονου εξοπλισμού που διαθέτει η σχολή στο χώρο των τηλεπικοινωνιών. Την εκδήλωση τίμησαν οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και των τοπικών αρχών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος