FOLLOW US: facebook twitter

Η πόλη της Αμαλιάδας ήταν η πρώτη που εξέλεξε γυναίκα- δήμαρχο

Ημερομηνία: 08-03-2017 | Συντάκτης:

tsapalira-dimarxos

Μήνυμα Δημάρχου Ήλιδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Ο δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, για την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας κοινοποίησε το ακόλουθο μύνημα:

«Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών, για το δικαίωμα συμμετοχής τους, με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.

Αναγνωρίζοντας το μεγαλείο της προσφοράς τους, καταθέτουμε το σεβασμό και την εκτίμησή μας στους μοναδικούς αυτούς θύλακες αγάπης και αφοσίωσης: τη μητέρα, τη σύζυγο, τη γιαγιά, την αδελφή, τη φίλη, τη συνάδελφο.

Τις τελευταίες δεκαετίες, αν και έχει επιτευχθεί μεγάλη και σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας, δυστυχώς εξακολουθούν να υφίστανται  διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος των γυναικών.

Η πολιτεία στο σύνολό της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση, οφείλουν να σταθούν αρωγοί στη γυναίκα, που αποτελεί τον πυρήνα της οικογένειας και της κοινωνίας.

Ο Δήμος μας με τη λειτουργία διαφόρων δομών και υπηρεσιών, συνεχίζει να στηρίζει τη γυναίκα, την  μητέρα, την ηλικιωμένη, την εργαζόμενη.

Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι η πόλη της Αμαλιάδας, ήταν η πρώτη, αμέσως μετά την απελευθέρωση της χώρας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, που εξέλεξε γυναίκα δήμαρχο στη χώρα, την Μαρίκα Μπότση – Τσαπαλίρα.

Στο χέρι μας είναι λοιπόν να συνεχίσουμε ως περιοχή να αναδεικνύουμε στην πράξη, τα θετικά στοιχεία που συνθέτουν τη σύγχρονη γυναίκα.

Να ανακουφίσουμε τις δυσκολίες στις οποίες θα πρέπει να αντεπεξέλθει. Να τείνουμε χείρα αλληλεγγύης και βοήθειας στα προβλήματά της.»

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος