FOLLOW US: facebook twitter

Η «πρώτη» του Laser – Run στην Ολυμπία

Ημερομηνία: 20-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Δύο θεαματικά αγωνίσματα το Σαββατοκύριακο, ενόψει της Αφής της Φλόγας

Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο με ξεχωριστά αθλητικά γεγονότα έρχεται στην Αρχαία Ολυμπία, στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων για την τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Πιόνγκτσανγκ 2018».

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί στην Ολυμπία το  αγώνισμα του Laser-Run ενώ για δεύτερη φορά διοργανώνεται στην περιοχή τουρνουά rugby με αμαξίδιο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος δήλωσε:

«Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας με χαρά ανακοινώνει την ένταξη της πόλης μας ανάμεσα στις 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο που φιλοξενούν το UIPM Laser-Run City Tour, ένα πρόγραμμα σχεδιασμένο για να διαδώσει το άθλημα του Laser-Run μέσω πόλεων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο προσφέροντας, μια νέα οδό στο Ολυμπιακό άθλημα του μοντέρνου Πεντάθλου και την αύξηση του μέσα στις τάξεις του αθλητικού κινήματος.

Το εγχείρημα εντάσσεται στις εκδηλώσεις εορτασμού της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσανγκ Νοτίου Κορέας και πραγματοποιείται με την τεχνική επίβλεψη και οργανωτική ευθύνη της Διεθνούς και Ελληνικής Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου και την πολύτιμη συνεργασία της ομάδας του Ολυμπιονίκη, του Εμπορικού Συλλόγου Αρχαίας Ολυμπίας, του Συλλόγου Ξενοδόχων και της ΑΟΛΜΟ. Επίσης μεγάλη είναι η υποστήριξη που ήδη έχουν προσφέρει οι φοιτητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και πολίτες του δήμου μας και τους οποίους ευχαριστούμε θερμά».

Ένα μοντέρνο άθλημα

Το Laser-Run είναι η τελευταία, πρωτότυπη δημιουργία της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Μοντέρνου Πεντάθλου: ένα νέο διασκεδαστικό, συναρπαστικό, δυναμικό και κοινωνικά ανοιχτό αστικό άθλημα που διαδίδεται αστραπιαία σε όλο τον κόσμο! Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία την Κυριακή  22 Οκτωβρίου (ξεκινά δίπλα στο Δημαρχείο από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ.) και αντικατοπτρίζει την επιθυμία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας να συμμετάσχουν όλο και περισσότερα παιδιά, νέοι και πολίτες όλων των ηλικιών από την ευρύτερη περιφέρεια σε αθλητικές δραστηριότητες καθώς και την πρόθεσή του να οργανώσει ακόμη μεγαλύτερα γεγονότα του μοντέρνου Πεντάθλου στο μέλλον.

Τουρνουά “Rugby for all”

Εξάλλου το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 18:00 θα γίνει ένας αγώνας rugby με αμαξίδιο, ενώ την Κυριακή , από τις 12:00 ως τις 15:00, θα πραγματοποιούνται συνεχώς και εναλλάξ αγώνες rugby με αμαξίδια και παιδιών.

Οι αγώνες θα γίνουν στο Κλειστό γήπεδο του Μπάσκετ της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου θα υπάρχει η δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους που θα βρίσκονται στο γήπεδο να δοκιμάσουν το Νέο Ολυμπιακό Άθλημα του Ράγκμπι. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει αγώνες επίδειξης rugby με αμαξίδιο για ΑμεΑ και επίδειξη του αθλήματος από μαθητές του “ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟΥ” Εκπαιδευτήριου και παιδιά του Συλλόγου “ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ”.

Μετά το τέλος των αγώνων θα γίνουν οι βραβεύσεις των Αθλητών και όσων συνέβαλαν στη διοργάνωση αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος