FOLLOW US: facebook twitter

Η πρόταση Ραγκούση για «προοδευτικό μέτωπο» κεντρίζει το ενδιαφέρον του Μαξίμου

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και έκδηλη ικανοποίηση παρακολουθούν στο κυβερνητικό επιτελείο τις διεργασίες που ενυπάρχουν σε ένα σημαντικό τμήμα του Κινήματος Αλλαγής με σκοπό τη δημιουργία ενός προοδευτικού πολιτικού μετώπου.

Σε αυτό το πλαίσιο κινείται κι η παρουσία κορυφαίων στελεχών του, όπως ο Νίκος Παππάς αλλά κι ο Νίκος Βούτσης, στη χθεσινή εκδήλωση του Γιάννη Ραγκούση, κατά την οποία  εκφράστηκε ευρέως η άποψη για προγραμματική σύγκλιση του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Κι όλα αυτά τη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά επέλεξε για μια ακόμη φορά να ταυτιστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καταθέτοντας κι η ίδια αίτημα για άμεση διενέργεια εκλογών, εγείροντας μάλιστα σοβαρές διαφωνίες από πολλά στελέχη του υπό διαμόρφωση φορέα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες του Tvxs.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ως  ιδιαίτερα θετικό για τη χώρα το γεγονός πως υπάρχουν διεργασίες στο εσωτερικό της σοσιολδημοκρατίας από στελέχη που επιθυμούν την απαγκίστρωση από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές και την απομάκρυνση από τη ΝΔ.

Την ίδια στιγμή πάντως, κυβερνητικά στελέχη, που μίλησαν στο Tvxs.gr, επαναλαμβάνουν πως η συζήτηση αυτή δεν πρόκειται γίνει με μεμονωμένα πρόσωπα αλλά είναι απαραίτητο να στηρίζεται σε προγραμματική βάση. Σημειώνουν δε πως, εφόσον η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ δεν επιθυμεί τη διεξαγωγή μιας τέτοιας συζήτησης, αυτή θα διεξαχθεί με εκείνα τα τμήματα που αποδεδειγμένα είναι προσανατολισμένα στη συγκρότηση μιας πολιτικής απάντηση απέναντι στο λεγόμενο «μαύρο μέτωπο».

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος