FOLLOW US: facebook twitter

Η προκήρυξη της Β’ και Γ’ Κατηγορίας

Ημερομηνία: 14-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η άνοδος και ο υποβιβασμός σε Β΄ και Γ΄ Κατηγορία

 

Η ΕΠΣΗ ανήρτησε την προκήρυξη των πρωταθλημάτων και σήμερα δημοσιεύουμε τα σημεία της προκήρυξης που αφορούν τον τρόπο διεξαγωγής της Β΄ και  Γ΄ Κατηγορίας.

 

Β΄ Κατηγορία

Προβιβασμός

Μετά τη λήξη του πρωταθλήματος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες play off με τη συμμετοχή των τριών (3) πρώτων σωματείων κάθε ομίλου του βαθμολογικού πίνακα, σε έναν (1) όμιλο ως εξής:

Οι έξι (6) αυτές ομάδες μετά από δημόσια κλήρωση θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους με την παρακάτω βαθμολογία:

Η πρώτη (1η) ομάδα κάθε ομίλου με εφτά (7) βαθμούς

Η δεύτερη (2η) ομάδα κάθε ομίλου με τρία (3) βαθμούς

Η τρίτη (3η) ομάδα κάθε ομίλου με μηδέν (0) βαθμούς

Σε περίπτωση που μετά τους αγώνες play offs υπάρχει ισοβαθμία μεταξύ δύο (2) ή περισσοτέρων ομάδων εφόσον οι ομάδες που ισοβαθμούν προέρχονται από τον ίδιο όμιλο ισχύουν οι διατάξεις του άρθρου 20 του Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων. Σε ισοβαθμία ομάδων που προέρχονται από διαφορετικό όμιλο θα διεξάγεται αγώνας κατάταξης με παράταση και πέναλτυ εφόσον χρειαστούν.

 

Υποβιβασμός

Υποβιβάζονται στη Γ΄ κατηγορία τα τρία (3) τελευταία σωματεία στον βαθμολογικό πίνακα κάθε ομίλου ως εξής: Οι δύο (2) τελευταίοι του κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας και για την άλλη μία θέση από κάθε όμιλο θα πραγματοποιείται αγώνας play out μεταξύ του τρίτου από το τέλος βαθμολογικά σωματείου και της αμέσως ανώτερης βαθμολογικά ομάδας εφόσον η βαθμολογική διαφορά μεταξύ τους είναι ίση ή μικρότερη των πέντε (5) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση η δέκατη (10η) ομάδα υποβιβάζεται απευθείας.

 

Όροι διεξαγωγής αγώνων υποβιβασμού (play out)

Σε όλες τις κατηγορίες Α1, Α2 και Β’ ισχύουν τα εξής: Ο πρώτος (1ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ο δεύτερος (2ος) αγώνας θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την μικρότερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και εφόσον χρειαστεί τρίτος (3ος) αγώνας αυτός θα διεξάγεται στην έδρα της ομάδας με την καλύτερη βαθμολογία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η πρώτη (1η) ομάδα χρειάζεται τέσσερις (4) βαθμούς ή τρεις (3) ισοπαλίες και η δεύτερη (2η ομάδα) πέντε (5) βαθμούς για την αποφυγή του υποβιβασμού

 

 

Γ΄ Κατηγορία

Τρόπος διεξαγωγής πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας θα διεξαχθεί σε έναν (1) όμιλο σε διπλούς αγώνες ( Α΄ και Β΄ γύρος ).

Από αυτό το πρωτάθλημα θα προβιβαστούν στη Β’ κατηγορία όσες ομάδες χρειαστούν με τη σειρά κατάταξής τους.

Στους αγώνες play off – play out, κατάταξης εάν οι εμφανίσεις των δύο διαγωνιζόμενων σωματείων έχουν τα ίδια χρώματα υποχρεούται να αλλάξει εμφάνιση η γηπεδούχος ομάδα σύμφωνα με το φύλλο αγώνα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος