FOLLOW US: facebook twitter

Η πιο μεγάλη ώρα (της Ηλείας) είναι τώρα

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει επιτέλους να δημιουργείται μία δυναμική. Κάτι οι φωνές από τις διαδοχικές «γκέλες» της περιφέρειας, κάτι η πρόταση Τζαβάρα για δημοψήφισμα που έλαβε μεγάλη δημοσιότητα, κάτι το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα διεξαχθεί τελικά στην ενδοχώρα μας, έχουμε αρχίσει να ξυπνάμε και φαίνεται ότι μαζί μας έχουν αρχίσει και οι γύρω μας να θυμούνται ότι υπάρχει ακόμη Ηλεία.

Η πρόταση που έριξε στο τραπέζι της τοπικής διαβούλευσης ο κ. Καστρινός για την κατασκευή Ολυμπιακού Αθλητικού κέντρου και την λειτουργία Γυμναστικής Ακαδημίας στην Ολυμπία, συνιστά αδιαμφισβήτητο δείγμα αυτής της δυναμικής.

Περιττό ίσως να επισημανθεί ότι η κρούση στον Τσίπρα έχει τεράστια σημασία και εννοώ πέρα από την «χαρτούρα» και τα ειδικά χαρακτηριστικά της πρότασης που θα του επιδοθούν.

Κατεβαίνοντας στην περιοχή, ο πρωθυπουργός θα έχει προετοιμαστεί αναλόγως (με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό), συνεπώς οι θεσμικοί φορείς της περιοχής οφείλουν να παρουσιαστούν ενωμένοι και κυρίως να του καταστήσουν σαφές, ότι από μία σοβαρή πρόταση, περιμένουν μία αντίστοιχα σοβαρή και τεκμηριωμένη απάντηση.

Και πράγματι, η εν λόγω πρόταση περιέχει εγγενώς μία ιστορική και παράλληλα λογική θεμελίωση, με απίστευτα θετικές προεκτάσεις, που δεν μπορούν ακόμη να γίνουν πλήρως αντιληπτές. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς τι αντίκτυπο θα είχε στον κόσμο και κυρίως στο φαντασιακό των δυτικών κοινωνιών το γεγονός ότι στην αρχαία Ολυμπία, στο πιο δοξασμένο ιερό της αρχαιότητας, εκεί που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λειτουργεί και πάλι μετά από χιλιάδες χρόνια το Γυμνάσιο.

Η πιο μεγάλη ώρα για την Ηλεία, είναι τώρα. Όχι μόνο με την επιδίωξη ενός τόσο φιλόδοξου και σημαντικού πρότζεκτ αλλά και με την οργάνωση ενός γενικότερου πλάνου για τις παραγωγικές δυνατότητες του νομού.

Με άλλα λόγια, αργά ή γρήγορα θα πρέπει πέρα από μεμονωμένες ιδέες να συγκροτηθεί μία συνολική στρατηγική ατζέντα, την οποία θα προωθούν από κοινού οι αιρετοί. Προς το παρόν, ας επικεντρώσουμε στον άμεσο στόχο, με σκοπό η δρομολόγηση της υλοποίησής του, να αποτελέσει την απαρχή μιας νέας εποχής για το νομό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος