FOLLOW US: facebook twitter

Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ημερομηνία: 30-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mitropoulos-perifer-ditikiselladas-4expotrof2

Σημαντική παρουσία της Ηλείας στην Αθήνα

Η Ηλεία και η Δυτ. Ελλάδα συμμετείχαν με περίπτερα στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, που άνοιξε τις πύλες της στις 27 Ιανουαρίου και ολοκληρώνεται σήμερα στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη έκθεση, αφιερωμένη στα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας έχει στήσει το δικό της περίπτερο με την παρουσία και παραγωγών, ενώ αρκετές ήταν ακόμα οι παρουσίες από την Ηλεία. Επικεφαλής της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Μητρόπουλος. Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους που επισκέφθηκαν την πρώτη ημέρα την έκθεση ήταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.

Η έκθεση απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του κλάδου όσο και στο ευρύ κοινό και συγκεντρώνει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι λάτρεις των γεύσεων έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα πραγματικό γευστικό ταξίδι στην πατρίδα μας, στο οποίο οι ιδιώτες θα μπορούν να βρουν σπάνια, εξειδικευμένα προϊόντα μοναδικής ποιότητας και να κάνουν τις αγορές τους απευθείας από τους εκθέτες, ενώ παράλληλα οι επιχειρηματίες θα κάνουν χρήσιμες επαγγελματικές επαφές ανοίγοντας νέες προοπτικές για την επιχείρησή τους.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Μητρόπουλος εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας τόνισε πως «η ΠΔΕ σε συνεργασία με το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης είναι δίπλα σε οποιαδήποτε οργανωμένη συλλογική προσπάθεια που έχει σαν στόχο την εξωστρέφεια των αγροτικών μας προϊόντων στο πλαίσιο μίας οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμης ανάπτυξης.

Γνωρίζουμε ότι το μέλλον ανήκει στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού προϊόντος, καθώς επίσης και το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας που είναι η ποιότητα του παραγόμενου προϊόντος.

Η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του αγροδιατροφικού τομέα αποτελεί τον κύριο στρατηγικό στόχο της Περιφερειακής Αρχής για την αγροτική Ανάπτυξη στην περιοχή μας με δράσεις και ενέργειες που είναι απόλυτα συμβατές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Γι’ αυτό το λόγο και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεχίσει με σχέδιο και αποφασιστικότητα  να στηρίζει την ανασυγκροτηση τον πρωτογενή  τομέα, για να πρωταγωνιστήσει στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας αλλά και της περιοχής μας, επενδύοντας στη νέα γενιά αγροτών και κτηνοτρόφων» ανέφερε μεταξύ άλλων.

mitropoulos-perifer-ditikiselladas-4expotrof1


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος