FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπιακή φλόγα στο δρόμο του μεταξιού

Ημερομηνία: 17-11-2016 | Συντάκτης:

kina-kotzias-floga1

Συνέντευξη Κοτζιά σε τηλεοπτικό σταθμό της Κίνας

Δημοσιογράφους ενός από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Κίνας  του καναλιού  «QTV» υποδέχτηκε στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας , την περασμένη Τρίτη 15 Νοεμβρίου,  ο δήμαρχος της πόλης  κ. Ευθύμιος Κοτζιάς, δίνοντας μία μεγάλης διάρκειας συνέντευξης.

Το Κινέζικο τηλεοπτικό συνεργείο το οποίο πραγματοποιεί ένα οδοιπορικό ξεκινώντας από την Κίνα και καταλήγοντας στην Γερμανία, σε μία προσπάθεια αναβίωσης «του Δρόμου του μεταξιού»,  πραγματοποίησε γυρίσματα στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης των Κινέζων πολιτών για τον τόπο όπου γεννήθηκαν οι ιδέες του Ολυμπισμού και του αθλητισμού.

Οι  δημοσιογράφοι, μέσα από τις ερωτήσεις τους προς τον δήμαρχο  επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την Τελετή αφής  της Ολυμπιακής Φλόγας καθώς και για την σύγχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

kina-kotzias-floga3

Ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας κατά την διάρκεια της συνέντευξης  αναφέρθηκε στις παγκόσμιες αξίες που πρεσβεύει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και τα μηνύματα ειρήνης και συναδέλφωσης των λαών που ταξιδεύουν ανά την υφήλιο  με την Ολυμπιακή Φλόγα ενώ ιδιαίτερη αναφορά πραγματοποίησε στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, την αδελφοποίηση που έχει γίνει ανάμεσα στην Ολυμπία και την πόλη Χαϊντιέν  του Πεκίνου,  καθώς επίσης και τους τρόπους βελτίωσης των σχέσεων των δυο λαών μέσω ανάπτυξης κοινών δράσεων.

kina-kotzias-floga2

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς  η αναβίωση του «Δρόμου του Μεταξιού», ενός δικτύου θαλάσσιων και χερσαίων υποδομών για μεταφορές, μέσα από τις οποίες περνούσαν άλλοτε τα αγαθά από την Κίνα μέχρι τη Μεσόγειο και την Αφρική, θα δημιουργήσει ένα σύγχρονο δίκτυο που θα συνδέει λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και πόλεις της Κεντρικής και της Νότιας Ασίας αλλά και την Ασία με τις άλλες ηπείρους την Ευρώπη αλλά και την χώρα μας την  Ελλάδα.

Μάλιστα ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας πρότεινε η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο να ακολουθήσει  «τον Δρόμο του Μεταξιού» αναδεικνύοντας με το πέρασμα της την σημασία τόσο σε πολιτιστικό όσο και σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο του νοητού αυτού εμπορικού  άξονα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος