FOLLOW US: facebook twitter

Η Ολυμπιακή Φλόγα στέλνει μήνυμα ειρήνης στη Ν. Κορέα

Ημερομηνία: 24-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Το μαγικό και ταυτόχρονα μακρινό ταξίδι για την PyeongChang ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, μετά την Τελετή Αφής που διεξήχθη υπό βροχή στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας. Το φως δεν άναψε από το κάτοπτρο, αλλά προσφέρθηκε στους Κορεάτες από αυτό που κράτησαν οι διοργανωτές από τη επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

Για τρία μόλις λεπτά δεν κατέστη δυνατόν να ανάψει η δάδα της Πρωθιέρειας Κατερίνας Λέχου, από το κάτοπτρο. Ωστόσο έστω και με ψιλόβροχο, όλα κύλησαν ομαλά χωρίς περαιτέρω προβλήματα. Αλλά και η λαμπαδηδρομία συνάντησε πολλές φορές βροχή στην πορεία της, χωρίς όμως αυτό να φανεί αρκετό να κάμψει το ηθικό των λαμπαδηδρόμων.

Η Τελετή Αφής πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου, αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ. Επιβλητικό ήταν το τελετουργικό του χορού, που εμπνεύστηκε  η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, με τις Ιέρειες και τους Κούρους να κλέβουν την παράσταση, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες που σχεδίασε η Ελένη Κυριάκου.

Πρώτος Λαμπαδηδρόμος, ήταν ο πρωταθλητής της χιονοδρομίας Απόστολος Αγγέλης που μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον πρώην ποδοσφαιριστή Park Ji Sung που εκπροσώπησε την Οργανωτική Επιτροπή της PyeongChang. Η Τελετή ξεκίνησε με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους αλλά και να παρελαύνουν κρατώντας τις σημαίες όλων χωρών που ανήκουν στην Ολυμπιακή οικογένεια.

Την Τελετή παρακολούθησαν επίσης, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΟΕ Jacques Rogge, αλλά και οι εκπρόσωποι των Οργανωτικών Επιτροπών των επόμενων Ολυμπιακών Αγώνων, PyeongChang 2018 Lee Hee beom, Tokyo 2020 Tsunekazu Takeda, Beijing 2022 Zaiqing Yu, Paris 2024 Denis Masseglia, Los Angeles 2028 Lawrence Probst III, σε μία κίνηση ενότητας και ομοψυχίας των λαών μέσω του Ολυμπιακού κινήματος. Μάλιστα μαζί με την Πρωθιέρεια παρέδωσαν το φως της Ολυμπίας στον πρώτο λαμπαδηδρόμο στην έναρξη του μακρινού ταξιδιού, έως τη Νότια Κορέα.

Στην Τελετή παρέστησαν επίσης, τα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Anita de Frantz, Gunilla Lindberg, Ser Miang Ng, Guy Drut, Jean Christophe Rolland, Alex Gilady, Lambis Nikolaou, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος, Οικονομικών κ. Μπράμος, ο βουλευτής Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας, ο Έλληνας βουλευτής του Ουγγρικού Κοινοβουλίου Λαοκράτης Κοράνης, δήμαρχοι της Ηλείας και λοιποί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος