FOLLOW US: facebook twitter

«Η νόσος Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους» – Σήμερα η ημερίδα στον Πύργο στο γηροκομείο «Άγιος Χαράλαμπος»

Ημερομηνία: 09-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

altsxaimer2016

Τριήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων στην Περιφέρεια

Ενημερωτικές ημερίδες για τη νόσο Αλτσχάιμερ (Alzheimer), στην έδρα της κάθε Περιφερειακής Ενότητας υλοποιεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Αλτσχάιμερ στο πλαίσιο του «Ετήσιου Σχεδίου δράσης πρόληψης, ενημέρωσης και προαγωγής υγείας των πολιτών για το 2016».

Στον Πύργο για την  Π.Ε. Ηλείας (Πύργος) η ημερίδα για το Αλτσχάιμερ θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή: 9 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 18:00-21:00, Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας ΠΔΕ «Άγιος Χαράλαμπος» (Τέρμα Ολυμπίων, Πύργος)

«’Το Αλτσχάιμερ μας αφορά όλους’ είναι το κεντρικό μήνυμα των πρωτοβουλιών μας, καθώς οι επιπτώσεις δεν είναι μόνο τα άτομα που νοσούν, αλλά και για αυτούς που τα φροντίζουν» επισήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας, καλώντας όλους τους συμπολίτες μας να αγκαλιάσουν τις εκδηλώσεις, αφού «στη νόσο Αλτσχάιμερ μαζί με τον ασθενή πάσχει όλη η οικογένεια».

Στην κοινή συνέντευξη τύπου παρουσιάστηκε το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί στους πολίτες, καθώς και το πρόγραμμα των ενημερωτικών ημερίδων, που διοργανώνει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, , σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου, το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλικού και Ακαρνανίας, την Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών «ΜΝΗΜΟΣΥΝΗ», την Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδας και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

«H έγνοια μας, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε, για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, είναι η κινητήρια δύναμη μας για την ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών» ανέφερε ο κ.Κατσιφάρας συμπληρώνοντας ότι «Εμείς ως Περιφέρεια ανοίγουμε ένα δρόμο. Έχουμε ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο δράσης πρόληψης, ενημέρωσης, προαγωγής υγείας για το 2016 και υλοποιούμε σημαντικές πρωτοβουλίες για την προάσπιση και την προαγωγής της υγείας, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα υγείας, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει την επεξεργασία του Σχεδίου μας για το 2017. Επίσης μέσα από το ΕΣΠΑ υλοποιούμε ένα πλέγμα υποδομών για την υποστήριξη των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος