FOLLOW US: facebook twitter

Η νέα σελίδα της Ν.Δ, την γυρίζει πολύ πίσω

Ημερομηνία: 30-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις Βρυξέλλες για να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Politico. Αν και στην τοπική επικαιρότητα το θέμα δεν έπαιξε σχεδόν καθόλου, τα λεγόμενά του είναι αποκαλυπτικά για την στρατηγική την οποία θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα, ενώ δίνουν και μία πρόγευση για το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης, έτσι όπως αναμένεται να διαμορφωθεί.

Παρότι βέβαια ο λόγος είναι ακριβώς για την στρατηγική ενός κόμματος εξουσίας, η πορεία την οποία φαίνεται να χαράσσει πλέον ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι απολύτως αναχρονιστική, εκτός από ριψοκίνδυνη για την δημοκρατική τάξη πραγμάτων. Κι αυτό διότι κατά τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ελλάδα είναι χώρα μη ασφαλής, απειλούμενη από την επιστροφή της βίας και της τρομοκρατίας, η οποία όπως λέει «τα τελευταία χρόνια προέρχεται αποκλειστικά και μόνον από την αριστερά.

Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει εσωτερική τρομοκρατία, προερχόμενη από την ακροαριστερά», διατείνεται ο πρόεδρος της Ν.Δ, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για κουλτούρα μίσους όταν ήταν στην αντιπολίτευση και για ανοχή απέναντι στην βία ως κυβέρνηση. Ξέρω τι θα σκεφτούν κάποιοι από εσάς: στη Ν.Δ. πάσχουν από τόσο μεγάλη έλλειψη φαντασίας και φρέσκων ιδεών, ώστε έφτασαν να υιοθετήσουν ξανά τη διαβόητη θεωρία των δύο άκρων, που είχε εμπνευστεί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης ένα ζεστό βράδυ στο Μαξίμου. Δυστυχώς η αλήθεια είναι ακόμα χειρότερη, καθώς τέσσερα χρόνια μετά ο Μητσοτάκης καταφέρνει να γίνει πιο ακραίος κι από τον προκάτοχό του (αυτό κι αν είναι επίτευγμα).

Πλέον, λησμονά το ένα άκρο, συνεχίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το πολιτικό ξέπλυμα της νεοναζιστικής οργάνωσης, η οποία κατά την εκτίμησή του «ήταν τόσο ακραία που περιθωριοποιήθηκε» και έτσι «είναι σαν να μην υπάρχει». Και πώς να υπάρξει, αφού «η βία προέρχεται αποκλειστικά από την αριστερά τα τελευταία χρόνια».

Ώπα, κάτι δεν πάει καλά εδώ. Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να ξέχασε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα; Τις υπόλοιπες γνωστές και άγνωστες δολοφονίες προσφύγων; Τις δεκάδες καταγεγραμμένες επιθέσεις σε αλλοδαπούς, ημεδαπούς, πολιτικοποιημένους και μη; Τα εκατοντάδες περιστατικά τραμπουκισμού σε χώρους εργασίας, σε δημόσιες υπηρεσίες, σε σχολεία, στους δρόμους, μέσα στην ίδια την Βουλή;

Ξέχασε ακόμη και την επίθεση στον σύντροφο και συναγωνιστή Νίκο Δένδια; Σίγουρα πάντως ξέχασε αυτό που θυμίζει το ίδιο το περιοδικό, ότι δηλαδή «69 από τα μέλη της Χρυσής Αυγής και ολόκληρη η κοινοβουλευτική της ομάδα δικάζονται αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες, ανάμεσά τους και για την σύσταση και καθοδήγηση εγκληματικής οργάνωσης». Κάπως έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει πίσω, πολύ πίσω στον χρόνο, όταν για όλα έφταιγαν οι κομμουνιστές και οι κακοί αριστεροί.

Αυτός είναι που καλλιεργεί τώρα την κουλτούρα μίσους, αψηφώντας τα διδάγματα της σύγχρονής αλλά και της πολύ πρόσφατης ιστορίας. Κι όλα αυτά, για την εξουσία. Για την εξουσία παρουσιάζεται έτοιμος να συγκυβερνήσει με τους ναζί. Αλλά αυτά παθαίνεις όταν αντί για μετριοπαθείς συνεργάτες, περιστοιχίζεσαι από Αδώνιδες και Βορίδηδες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος