FOLLOW US: facebook twitter

«Η μυθολογία στη λογοτεχνία»: Πανελλήνια πνευματική συνάντηση στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 26-09-2016 | Συντάκτης:

mythology-logotexnia-olympia3

Με σημαντικό επιστημονικό και λογοτεχνικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στην Αρχ. Ολυμπία η 2η Πανελλήνια Πνευματική Συνάντηση με θέμα «Η Μυθολογία στη Λογοτεχνία». Ήταν μια διοργάνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών σε συνεργασία με το Σύνδεσμό Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου της πόλης. Την εκδήλωση στήριξαν τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας. Κατά τις εργασίες της έναρξης το απόγευμα του Σαββάτου, χαιρετισμούς απηύθυναν ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Τάσος Λέρτας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Πύργου – Ολυμπίας Γιώργος Αγγελόπουλος και ο λογοτέχνης από την Ολυμπία Θουκυδίδης Κοσμόπουλος.

mythology-logotexnia-olympia4

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Τάσος Λέρτας, ευχαρίστησε από βήματος του φορείς που στήριξαν την συνάντηση αυτή και εστίασε στους προβληματισμούς που πηγάζουν από τη κοινωνία μας. «Σήμερα που ο τόπος περνά μια μεγάλη κρίση, είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν κάποιοι και να συζητήσουν για τη μυθολογία. Η κρίση η οικονομική, η κοινωνική, η πολιτική, που περνάμε δεν είναι αυτοτελής, αλλά παράγωγο της πνευματικής κρίσης που προηγήθηκε. Γιατί αν δεν υπήρχε πριν η πνευματική κρίση, δεν θα συνέβαιναν όσα συμβαίνουν, ή θα ήταν πολύ μικρότερα τα αρνητικά αποτελέσματα. Όμως συναντήσεις σαν αυτή εδώ, θεωρώ πως για αυτή την εποχή, είναι οάσεις «Εν γη ερήμω και αβάτω και ανύδρω» όπως έλεγε και ο βιβλικός ποιητής. Να λοιπόν γιατί είναι χρήσιμη. Και είναι χρήσιμη για ένα λόγο ακόμα. Οι πνευματικοί άνθρωποι έχουν χρέος όχι για τον άρτον τον επιούσιον. Αυτό είναι έργο άλλων. Οι πνευματικοί άνθρωποι, οι διανοούμενοι, οι επιστήμονες και οι καλλιτέχνες είναι για μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πράγματα μέσω της παιδείας που οργανώνουν, για να κάνουν τους πολίτες να είναι λίγο πιο πέρα καλά από όσο θα είναι σήμερα με τον επιούσιο» είπε μεταξύ άλλων.

mythology-logotexnia-olympia6Κατά την έναρξη των εργασιών της διήμερης αυτής συνάντησης τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΕΛ κ. Λέρτα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων κ. Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αρχ. Ολυμπίας κ. Ζαρόκωστας και ο λογοτέχνης και ιστορικός Θουκυδίδης Κοσμόπουλος.

mythology-logotexnia-olympia1Στην διήμερη αυτή συνάντηση συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, μουσικοί και επιστήμονες αναφέρθηκαν στους δύο άξονες της θεματικής, δηλαδή στη λογοτεχνία και στη μυθολογία και τη διασύνδεσή τους.

mythology-logotexnia-olympia5

Τις εργασίες της συνάντησης συντόνισαν ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΠΕΛ, Παύλος Ανδριάς και ο φιλόλογος – αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πύργου – Ολυμπίας, Παναγιώτης Γεωργακόπουλoς.

mythology-logotexnia-olympia2


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος