FOLLOW US: facebook twitter

Η μοναξιά και η θλίψη διηγούνται τη δική τους ιστορία…

Ημερομηνία: 18-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

parastasi-tetaneio-pairamatiki-skini-k-k-p-d

Παράσταση στο Τατάνειο από την “Πειραματική σκηνή” της Θ.Ο των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδα

Μονόπρακτα και θεατρικά δρώμενα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μπουσδούκου 21-22-23 Γενάρη με ελεύθερη είσοδο

Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ της Θεατρικής Ομάδας, των Εθελοντών του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης Δήμου Ήλιδας  η οποία δραστηριοποιείται για 3η χρονιά έχοντας εδραιώσει την παρουσία της στα θεατρικά δρώμενα της πόλης,  ανεβάζει την Παρασκευή 21 Γενάρη, το Σάββατο 22 Γενάρη και την Κυριακή 23 Γενάρη 2017 , στο κτίριο Τατάνη στην Αμαλιάδα αποσπάσματα έργων και μονόπρακτα σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μπουσδούκου.

Τα θεατρικά δρώμενα της Πειραματικής Σκηνής που θα παρουσιαστούν, έχουν σαν  βάση τον άνθρωπο και τις εσωτερικές του αναζητήσεις. Η παράσταση πραγματεύεται ζητούμενα της ανθρώπινης φύσης που αγγίζουν βαθιά τον πυρήνα της ζωής και μας προκαλούν να συστηθούμε μαζί τους από την αρχή. Tο λογοπαίγνιο με την Αλήθεια και το Ψέμα,  μεταβάλλεται σε ένα ποίημα αναζήτησης του εαυτού μας, της Αλήθειας μας και του Ψέματός μας. Αν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι ξέρει ποια είναι η Αλήθεια και ποιο είναι το Ψέμα. Η ηρωίδα καταθέτει την προσωπική της σχέση με την αλήθεια και το ψέμα φτάνοντας στα όρια της νεύρωσης από την οποία γλιτώνει χρησιμοποιώντας ρητορικά ευρήματα που στο τέλος την ….αθωώνουν!

parastasi-tetaneio-pairamatiki-skini-k-k-p-d-4

Δύο γυναίκες συνομιλούν τα βράδια με την μοναξιά τους και με την ανάγκη τους για το «μαζί». Ισορροπούν ανάμεσα στο «όλα» και το «τίποτα» ενός έρωτα που προσδοκούν να έρθει και να γιατρέψει τη βαθιά πληγή του χώρια. Μοιράζονται τα όνειρά τους για συντροφικότητα και ξορκίζουν τον εφιάλτη της  μοναξιάς τους.

Η απώλεια , η θλίψη και η μοναξιά μας διηγούνται την δική τους ιστορία καθώς συναντούν την αγάπη, την αισιοδοξία και το κέφι για ζωή. Οι μελωδίες τους μπερδεύονται σε ένα αισθαντικό τραγούδι που ξεχειλίζει από συναισθήματα μέχρι ο θάνατος να επιβάλλει ξανά την σιωπή του.

parastasi-tetaneio-pairamatiki-skini-k-k-p-d-5

 Ζητήματα εσωτερικά, αναζητήσεις ανθρώπινες που θέλουν να μοιραστούν μαζί μας σε μια ιδιαίτερη παράσταση της Πειραματικής Σκηνής στην Οικία Τατάνη στην Αμαλιάδα, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, τρεις παραστάσεις με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Σε έναν εξαιρετικό χώρο που από το φθινόπωρο του 2016 έχει μετατραπεί σε κυψέλη Πολιτισμού και Τέχνης για την Αμαλιάδα, με πλούσια και ποιοτικά καλλιτεχνικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, βιβλίων, θέατρο κλπ. Μάλιστα η Πειραματική σκηνή, παρουσίασε στα τέλη του Οκτώβρη, ανάλογα εξαιρετικά θεατρικά δρώμενα στα πλαίσια της έκθεσης φωτογραφίας του Τάκη Δρακόπουλου «Η Πόλη μας – Αναμνήσεις από την Αμαλιάδα» στην οικία Τατάνη και καταχειροκροτήθηκε. Η παράσταση είναι συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος