FOLLOW US: facebook twitter

Η μικρή Τερέζα

Ημερομηνία: 20-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη…

Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι καταλαβαίνουν αν νοιάζεσαι γι’ αυτούς ή όχι. Ίσως όχι πάντα, και ίσως όχι όλοι, αλλά στο τέλος, βαθιά μέσα τους αντιλαμβάνονται πώς έχουν τα πράγματα. Παρά ταύτα όταν μιλάμε για την πολιτική, οι τύποι έχουν πάντα τη σημασία τους. Στην πολιτική η έννοια της εντύπωσης δεν έχει μόνο μία «υποκριτική», συχνά ολωσδιόλου σκόπιμη λειτουργία. Ο ρόλος της αποδεικνύεται διαρκώς, πέρα για πέρα ουσιαστικός στον καθημερινό βίο.

Έτσι, στην πραγματικότητα ο μέσος άνθρωπος δεν περιμένει τόσο από τον πολιτικό να λύσει το πρόβλημά του (για την ακρίβεια σπανίως το περιμένει αυτό) αλλά πρωτίστως να δείξει ότι ενδιαφέρεται, έστω και αν αυτό το ενδιαφέρον δεν σημαίνει τίποτα στην πράξη. Σημασία έχει ότι σημαίνει πολλά για εκείνον ή εκείνους που υφίστανται το πρόβλημα. Θα ακουστεί παράδοξο, αλλά πολλοί επαγγελματίες πολιτικοί, μέλλοντες ή νυν πρωθυπουργοί δεν έχουν κατανοήσει ακόμη αυτόν τον τόσο ζωτικό για το μέλλον τους και το μέλλον του πολιτικού συστήματος κανόνα.

Ο Κυριάκος τον κατανόησε ευτυχώς (για τον ίδιο), γι’ αυτό και μετά τη συμφορά στη Λέσβο προσέτρεξε να εκδηλώσει την παρουσία και το «ζωντανό» ενδιαφέρον του. Δεν είναι καθόλου κακό. Ίσα ίσα, η ανάγκη να υποστηρίξει μία εντύπωση, μπορεί να τον οδηγήσει κάποτε στην λήψη δράσης για ζητήματα που χρίζουν επίλυσης.

Έχει συμβεί μερικές φορές αυτό, εντός και εκτός των συνόρων. Γι’ αυτό και προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι αυτό που μπόρεσε να καταλάβει μετά πολλών κόπων και βασάνων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της μικρής Ελλαδίτσας, δεν κατάφερε να το αντιληφθεί κοτζάμ πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά η Τερέζα Μέι πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη με τις εκλογές που προκήρυξε.

Το χειρότερο όμως δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι πώς μετά την τραγωδία της μεγάλης φωτιάς στον ουρανοξύστη του Λονδίνου, δεν καταδέχθηκε να μιλήσει με τους επιζώντες, κατά την επίσκεψή της στον τόπο του συμβάντος. Αυτό την κατέστησε πλήρως αντιπαθητική ακόμα και σε εκείνους που μέχρι πρότινος την ψήφισαν και γενικώς την υποστήριζαν.

Κάπως έτσι η Τερέζα, η οποία φιλοδοξούσε να γίνει μία καινούργια Θάτσερ, αποδείχθηκε οδυνηρά μικρή. Όχι γιατί είναι κακή «ηθοποιός», αλλά γιατί είναι ανίκανη να καταλάβει πόσα πολλά σημαίνουν δύο λόγια συμπαράστασης σε εκείνους που υποφέρουν, ακόμα κι αν δεν είναι αληθινά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος