FOLLOW US: facebook twitter

«Η Μελωδία της Καρδιάς»: Το πρώτο ποιητικό ταξίδι της Ευγενίας Χριστοπούλου για την “Φλόγα” και το “Χαμόγελο του Παιδιού”

Ημερομηνία: 04-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

Ένα όμορφο ποιητικό ταξίδι,  για καλό σκοπό μάλιστα, σηματοδοτεί η πρώτη ποιητική συλλογή της Ευγενίας Χριστοπούλου, στρατιωτικού και  άμισθης συμβούλου του δημάρχου Πύργου,  με τίτλο « Η Μελωδία της Καρδιάς» από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ  που μόλις κυκλοφόρησε. Η ποιητική συλλογή «Η Μελωδία της Καρδιάς» περιλαμβάνει 36 ποιήματα ταξινομημένα σε δύο ενότητες: α. ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ και β. ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Το πλέον σημαντικό, είναι ότι όλα τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου της Ευγενίας Χριστοπούλου, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, για την ενίσχυση της ΦΛΟΓΑΣ (Σύλλογος γονέων παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια) και στον εθελοντικό Οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου και η διάθεση των αντιτύπων της ποιητικής συλλογής, θα γίνει  στις 11 Μαϊου 2018 το απόγευμα, στο χώρο του “Parea cafe» στην πλατεία Κύπρου, με αφορμή μια σημαντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για την ΦΛΟΓΑ υπό την αιγίδας της ΠΕ. Ηλείας μετά από πρόσκληση των διοργανωτών και ιδιοκτητών του «Parea café». Τα έσοδα των πωλήσεων από την συγκεκριμένη εκδήλωση θα διατεθούν εξ΄ολοκλήρου στη ΦΛΟΓΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι θα απαγγελθεί ποίημα από την καθηγήτρια φιλόλογο Μαριάνα Μαρτέλη, που η Ευγενία Χριστοπούλου το έχει γράψει – και αφιερώσει- για αγαπημένο συγγενικό της πρόσωπο,  που είχε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Η Ευγενία Χριστοπούλου, όπως η ίδια τονίζει, αφιερώνει το πρώτο της βιβλίο στην οικογένειά της που την εμπνέει καθημερινά και  είναι χαρισμένο με όλη της την αγάπη σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται συναισθηματική και οικονομική υποστήριξη. Γνωστή για την αγάπη της στα παιδιά, μητέρα και η ίδια άλλωστε και για την ευαισθησία της σε κοινωνικά θέματα, συμμετέχει σε πολλές εθελοντικές και κοινωνικές δράσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μικρό βιογραφικό

Η Ευγενία Χριστοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο. Είναι το όγδοο παιδί της πολύτεκνης οικογένειας του Γεωργίου και της Ελένης Χριστοπούλου. Είναι παντρεμένη με τον καθηγητή Χρήστο Παπαζώη και έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Έχει σπουδάσει οικονομικά και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της με θέμα: «Στρατηγικές διαχείρισης περιβάλλοντος καταστροφών και κρίσεων». Είναι στρατιωτικός και υπηρετεί στην ΣΕΤΤΗΛ. Δραστηριοποιείται και συμμετέχει ενεργά σε συλλόγους και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Την ποιητική συλλογή στήριξαν με χορηγίες τους οι επιχειρήσεις του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής «Beauty Salon» Αθηνά Καλογεροπούλου, «Greca Land Sightseeing Tours» Αθανάσιος Γεωργόπουλος, Νικόλαος και Ευάγγελος Τσόκας, ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ ΠΕΤΡΕΛΑΊΚΗ Χρήστος Ασημακόπουλος, «Petit Pas» Βασιλική Αριστειδοπούλου, DEDALOS SECURITY Χρήστος Νικολόπουλος, «Ostria Hotel- Ψαροταβένα Μουριές» Νικόλαος Κοροβέσης , «Parea cafe»Αλέξανδρος Καλύβας – Ιωάννης Πλεμμένος, «THE MONK» Διονύσιος Θεοδωρακόπουλος, τους οποίους και ευχαριστεί θερμά η συγγραφέας του βιβλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος