FOLLOW US: facebook twitter

Η Μαρία Χριστακοπούλου για το ταξίδι της στη Μάλτα: Μια πραγματική εμπειρία έφτασε στο τέλος της!

Ημερομηνία: 10-10-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Νέα, Πολιτισμός

Η διαιτολόγος Μαρία Χριστακοπούλου ομιλήτρια στη Μάλτα για την ελληνική και Μαλτέζικη κουζίνα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μια ενδιαφέρουσα ομιλία που πραγματοποιήθηκε στη Μάλτα και που ανέδειξε τα πολλά κοινά στοιχεία της ελληνικής και της Μαλτέζικης κουζίνας, συγκρίνοντας τα φαγητά της Ελλάδας με  τα δικά  τους. Ομιλήτρια  η διαιτολόγος- διατροφολόγος Μαρία Χριστακοπούλου που διοργάνωσε μόνη της εθελοντικά αυτή την ομιλία και η οποία μας μετέφερε την εμπειρία της:

«Όλα ήταν όλα πολύ όμορφα, μέρη, τόπια παραδοσιακές γεύσεις, τρόπος ζωής και φυσικά η κουλτούρα τους. Φυσικά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τα φαγητά μας με τα τα δικά τους!

Στην Μάλτα το Παραδοσιακό πιάτο που σερβίρουν πάντα  όπου και να πας είναι: φέτες από ψωμί με τριμμένη ντομάτα & ρίγανη μαζί με χταποδάκι ψιλοκομμένο βραστό, ελιές, λουκάνικο που φτιάχνουν οι ίδιοι, κράκερς και μπουκιές από λαγό.

Η ντόπια κουζίνα περιλαμβάνει σούπα (μινεστρόνε και ψαρόσουπα), ζυμαρικά (λόγω της ιταλικής επιρροής) και παραδοσιακά γλυκά, όπως τα σισιλιάνικης καταγωγής kannoli. Επίσης τα pastizzi (πουγκιά με ricotta). Τέλος, εθνικό φαγητό της Μάλτας είναι ο λαγός, ο οποίος σερβίρεται τηγανητός, ως γέμιση σε πίτες και στιφάδο ( fenkata ).

Τα πιο  δημοφιλή φαγητά της Μάλτας είναι:

Σούπα, Παστίτσι (Pastizzi)-timpana (πέννες με ντομάτα – κιμά – αυγά & τυρί, Κουνέλι, Λαμπούκα γνωστό  ψάρι, kannoli (είναι τραγανό τηγανητό και έχει ζύμη που την γεμίζουν με ρικότα

Τέλος η Μαλτέζικη κουζίνα είναι κυρίως παραδοσιακή και στηρίζεται στα προϊόντα που παράγει η ίδια  όπως ντομάτες μέλι  & ελιές & λαχανικά.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος