FOLLOW US: facebook twitter

Η μάχη για τους πλειστηριασμούς συνεχίζεται…: Μεγάλη κινητοποίηση στην Αμαλιάδα σε συμβολαιογραφείο

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Μπλόκο στην πλειστηριασμό ακινήτου επαγγελματία από τον Πύργο, έβαλαν οι πολίτες και μέλη κινημάτων κατά του μνημονίου και ενάντια στους πλειστηριασμούς, το μεσημέρι της Τετάρτης σε συμβολαιογραφείο της πόλης της Αμαλιάδας. Ο Γιώργος Δούνιας πρόεδρος του συλλόγου εμποροβιοτεχνών Ηλείας και μέλος κινημάτων όπως το «δεν πληρώνω» βρέθηκε σε δύσκολη θέση μιας και η τράπεζα έβγαλε στον πλειστηριασμό ακίνητο που ανήκει στην οικογένειά του. Όπως ο ίδιος πολλές φορές τα τελευταία χρόνια πρωτοστάτησε και υπερασπίστηκε τις περιουσίες άλλων πολιτών που απειλήθηκαν από πλειστηριασμούς, έτσι και αυτός χθες στηρίχθηκε από δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στο χώρο του συμβολαιογραφείου.

Λίγο πριν τις δύο συγκεντρώθηκαν αρκετοί πολίτες με πανό και πλακάτ στα χέρια, σε μια προσπάθεια να ματαιώσουν τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Η διαδικασία ξεκίνησε μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτόματα στην προκαθορισμένη ώρα και παρά τις πιέσεις των πολιτών και την ένταση που δημιουργήθηκε, η συμβολαιογράφος υποστήριξε πως δεν μπορεί να κάνει καμία παρέμβαση. Μετά το πέρας της διαδικασίας στις έξι το απόγευμα, μοναδικός μειοδότης επί του ακινήτου ήταν η ίδια η τράπεζα που το έβγαλε στον πλειστηριασμό. Πλέον ο κ. Δούνιας θα αναζητήσει όπως και τις προηγούμενες ημέρες άλλες λύσεις μέσω της τράπεζας προκειμένου να αποφύγει τις δυσάρεστες συνέπειες της κατάσχεσης.

Η υπόθεση αφορά χρέος 30.000 ευρώ, ενώ η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας ήταν 65.000 ευρώ, αξία κατά πολύ μικρότερη από την εμπορική του εν λόγω ακινήτου.

Ο Γιώργος Δούνιας σε δήλωσή του μίλησε για τη συμπαράσταση των μελών του κινήματος και απλών πολιτών, που και σε άλλες περιπτώσεις έχουν επιχειρήσει και πετύχει αποτροπές πλειστηριασμών. «Αυτή τη φορά ο πλειστηριασμός ήταν ηλεκτρονικός και ήταν ο πρώτος αυτού του τύπου που προσπαθήσαμε και ως κίνημα να αποτρέψουμε. Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφείο στην Αμαλιάδα είναι το μοναδικό πιστοποιημένο. Ζητήσαμε από την συμβολαιογράφο να «παγώσει» τη διαδικασία γιατί πρόκειται για το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας μας, εκεί στεγάζουμε την επιχείρησή μας και από κει βγάζουμε το ψωμί μας, εκεί βιοποριζόμαστε. Αν μας το πάρουν, ούτε χρήματα θα έχουμε να αποπληρώσουμε το δάνειο και φυσικά θα βρεθούμε στο δρόμο» σχολίασε ο κ. Δούνιας. Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε ο ίδιος να φρενάρει τις διαδικασίες το προηγούμενο διάστημα, ώστε να μπορέσει να δώσει μια άλλη λύση. Παρά τις προσπάθειες το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό και όπως δήλωσε ο κ. Δούνιας δεν θα επιτρέψει με κανέναν τρόπο να περάσει το ακίνητο στα χέρια της τράπεζας, εξαντλώντας κάθε μέσο…

«Μετά από μένα θα ακολουθήσουν κι άλλοι πλειστηριασμοί και θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος