FOLLOW US: facebook twitter

Η Λύτρωση

Ημερομηνία: 07-05-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στην αρχή ήσαν αισιόδοξοι. Είχαν ποντάρει –όλα τους τα λεφτά- στο σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» και πίστευαν ότι οσονούπω «τελειώνει το λάδι στο καντήλι τους» και θα ξεμπερδέψουνε μια και καλή με δαύτους.

Το ακούσαμε τόσες φορές από τα χείλη των πρωτοκλασάτων και το διαβάσαμε άλλες τόσες στις βαθυστόχαστες αναλύσεις γνωστών δημοσιολόγων. Το επαναλάμβαναν συνεχώς, κι ας διαψεύδονταν συνεχώς. Αργότερα άρχισαν να ανησυχούν. Οι «εισβολείς» αποδεικνύονταν ανθεκτικότεροι απ’ όσο είχαν υπολογίσει, το πράγμα άρχισε να παρατραβάει και υπήρχε φόβος η «ζημιά» να γίνει μη αναστρέψιμη.

Θες όμως γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, θες γιατί η κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε ήταν πρωτόγνωρη και δεν ήξεραν πως να αντιδράσουν, επέμεναν στο ίδιο σλόγκαν. «τα φάγανε τα ψωμιά τους» από μέρα σε μέρα φεύγουν…

Μέχρι που βρήκε το θάρρος κείνος ο πρώην υπουργός –ο Κώστας της Τασούλας ντε- και είπε τα πράγματα με τ΄ όνομά τους: «Έχουμε μπλέξει άσχημα» μ’ αυτούς τους κατσαπλιάδες που μας κατσικώθηκαν στο σβέρκο –με δημοκρατικό τρόπο δεν μπορώ να πω- και δεν λένε να πάνε στον αγύριστο.

Θορυβήθηκε και ο αρχηγός –κάτι έπρεπε να πει για να κρατήσει αξιόμαχο το ηθικό του στρατεύματος- βγήκε στους ραδιοφωνικούς και παραδέχθηκε ότι οι εκλογές σήμερα θα ήταν μια λύτρωση. Εξέφρασε μάλιστα και την ικανοποίησή του γιατί και άλλες πολιτικές δυνάμεις –λέγε με Φώφη- επιτέλους υιοθετούν το αίτημα των πρόωρων εκλογών.

Τώρα να ‘πω ότι συμφωνώ μαζί του, θα πω ψέματα. Πιθανόν να ευθύνεται το ξανθό καλοκαιράκι που κατέφθασε φέτος νωρίς και ο νους μου ταξιδεύει σε αδιάκοπες διακοπές, σε μαγικά νησιά και εξωτικές ακρογιαλιές.

Αυτό μάλιστα, θα ήταν λύτρωση…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος