FOLLOW US: facebook twitter

Η Κυλλήνη . . . έγινε «Βενετία»

Ημερομηνία: 07-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

katastrofes-vroxi-kullini4

Νέα προβλήματα από την πρώτη κακοκαιρία του φθινοπώρου

Το ένα μετά το άλλο τα μπουρίνια έπληξαν το λιμάνι της Κυλλήνης το πρωί της Τρίτης. Η πρώτη περιοχή στην Ηλεία που βρέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη και σφοδρή κακοκαιρία του φετινού φθινοπώρου ήταν η Κυλλήνη και η γύρω περιοχή.

katastrofes-vroxi-kullini8

Τα ρέματα και οι χείμαρροι μετατράπηκαν γρήγορα σε ποτάμια. Ποτάμια που έπνιξαν σπίτια και επιχειρήσεις, ενώ προκάλεσαν ζημιές σε τμήμα του λιμανιού, στο αλιευτικό καταφύγιο.

katastrofes-vroxi-kullini6

Η έκρηξη της τοπικής κοινωνίας δεν άργησε να έρθει, βλέποντας για ακόμα μια φορά τα προβλήματα που για χρόνια ταλαιπωρούν την περιοχή να παραμένουν άλυτα. Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες που «έπνιξαν» τα παρακείμενα καταστήματα. Όμως αυτή τη φορά δεν ήταν μόνο τα νερά της βροχής που πλημμύρισαν την περιοχή. Ήταν όγκοι με λάσπη και πέτρες που δημιούργησαν ένα σκηνικό καταστροφής.

katastrofes-vroxi-kullini2

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την μανία του καιρού μέσα στα σπίτια τους. Αρκετές κατοικίες σε διάφορα σημεία στους οικισμούς της Κάτω Παναγιάς και της Κυλλήνης, πλημμύρισαν, γέμισαν με λάσπες και υπέστησαν καταστροφές στην οικοσκευή.

katastrofes-vroxi-kullini7

Συνεργεία του δήμου με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Χρήστο Παλαιολόγο αντιμετώπισαν τα προβλήματα και γρήγορα η απορροή των υδάτων εκτονώθηκε. Στην Κυλλήνη βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος.

katastrofes-vroxi-kullini3

Ο κ. Παλαιολόγος έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. «Είχαμε στείλει μηχανήματα του δήμου, όμως ο όγκος του νερού ήταν μεγάλος. Θα εξετάσουμε αν έχουν προκληθεί ζημιές. Ανοίξαμε τα ρέματα που υπήρξε πρόβλημα. Παραμένουμε σε επιφυλακή γιατί περιμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού στην περιοχή. Θα συνεχίσουμε με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις» είπε ο κ. Παλαιολόγος που επισήμανε πως σε κάποια τεχνικά, δεν άντεξαν να καλύψουν τον όγκο του νερού και υπήρξαν και εκεί προβλήματα. Παράλληλα σχολίασε πως εφόσον υπάρχει θέμα θα γίνει παράταση της κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος τον τελευταίο χρόνο».

katastrofes-vroxi-kullini1

Ο κ. Μίγκος από την πλευρά του σχολίασε πως τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν ζημιές, ενώ προβλέπεται και νέο κύμα κακοκαιρίες. «Οι υπηρεσίες του δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αν κάποιες περιοχές παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα θα συζητηθεί εκ νέου του θέμα της κατάστασης έκτακτης ανάγκης».

katastrofes-vroxi-kullini9

Να σημειώσουμε πως και οι περιοχές των Λεχαινών και της Ανδραβίδας, αντιμετώπισαν προβλήματα με πλημμύρες. Με την πάροδο του χρόνου όμως τα νερά τραβήχτηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος