FOLLOW US: facebook twitter

Η κρυμμένη δύναμη…

Ημερομηνία: 21-01-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

kiki-koloverou2

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι δύναμη κρύβει μέσα του ένας άνθρωπος; Θυμάμαι τα λόγια της γιαγιάς μου, κάτι σαν προσευχή για εκείνην, που έλεγε «Θεέ μου μη μου δώσεις όσα μπορώ να αντέξω!». Για χρόνια, δεν μπορούσα να καταλάβω, το ακριβές νόημα τους και ειλικρινά δυσκολευόμουν να διακρίνω τον λόγο που μπορεί να την οδηγούσε πάντα στην ίδια προσευχή.

Τα χρόνια πέρασαν, η γιαγιά «έφυγε», σιγά- σιγά όμως, άρχισα να διαπιστώνω, απ’ όλα όσα συνέβαιναν γύρω μου, τι ακριβώς εννοούσε. Μάθαινα για αρρώστιες και θανάτους, βίαιους αποχωρισμούς, για μάχες, νικητές και χαμένους. Και αν και η ίδια η ζωή, μου επιφύλασσε να βιώσω πριν μερικά χρόνια, ακριβώς αυτό που απέτρεπε να συμβεί η γιαγιά μου με την προσευχή της, γνώρισα από πρώτο χέρι, ότι μέσα μας έχουμε ανυπέρβλητη δύναμη την οποία κανείς δε γνωρίζει πραγματικά μέχρι να τη χρειαστεί.

Και αυτή η κρυμμένη δύναμη, είναι που κρατά όρθιους τους ανθρώπους  παρόλα τα χτυπήματα τους και προφανώς, αυτή ακριβώς την κρυμμένη δύναμη, δεν επιθυμούσε να «ενεργοποιήσει» και η γιαγιά μου, που βίωσε πόλεμο και κακουχίες.

Ίσως γιατί, με βεβαιότητα πλέον μπορώ να πω, ότι με αυτήν πορεύτηκε σε όλη της τη ζωή και ας μην το πε ποτέ…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος