FOLLOW US: facebook twitter

Η Κάστα έγινε λίμνη: Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών κάτω από το νερό σε Σκουροχώρι-Κορακοχώρι

Ημερομηνία: 28-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Μεγάλες καλλιέργειες με τα βασικότερα προϊόντα της εποχής βρίσκονται βυθισμένες στο νερό στην περιοχή της Κάστας Σκουροχωρίου – Κορακοχωρίου στον Πύργο. Εκατοντάδες στρέμματα με καρπούζι, βιομηχανική τομάτα, μελιτζάνα, πιπέρι και πιπεριές, έχουν μετατραπεί σε λίμνη και οι καλλιεργητές πασχίζουν να σώσουν ότι μπορούν.

Από τη Δευτέρα η ασταμάτητη βροχή που κατά περιόδους έπεφτε με μεγάλη ραγδαιότητα πλημμύρισε τις εκτάσεις που στο παρελθόν υπήρχε λίμνη. Ο κορεσμός στο υπέδαφος ήρθε γρήγορα, με αποτέλεσμα με αμμώδεις εκτάσεις να μην τραβούν άλλο νερό και να πλημμυρίσει η επιφάνεια.

Χθες η εικόνα στις καλλιέργειες της Κάστας ήταν αποκαρδιωτική. Τουλάχιστον μισό μέτρο νερό μέσα στα μποστάνια και σε πολλές περιπτώσεις τα φυτά και ο καρπός βυθισμένα…

Ένας από τους παραγωγούς που επλήγησαν από το πέρασμα της «Νεφέλης», ο Γιάννης Βαρζελιώτης ανέφερε πως «… η καταστροφή που έχουμε υποστεί είναι πολύ μεγάλη. Βρέχει εδώ και τρείς μέρες με αποτέλεσμα να έχουν γίνει λίμνη 35 στρέμματα με βιομηχανική τομάτα, 35 στρέμματα με καρπούζια και 25 στρέμματα με μελιτζάνες πιπέρι και πιπεριές Φλωρίνης. Δεν είμαι μόνο εγώ που καλλιεργώ εδώ. Είναι και άλλοι και η ζημιά είναι πραγματικά μεγάλη. Αυτό το οποίο ζητάμε είναι να γίνουν άμεσα από την ΕΛΓΑ εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών» σχολίασε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος