FOLLOW US: facebook twitter

Η θηλιά στο λαιμό των αγροτών-Κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ-Εκτός λειτουργίας δύο αντλιοστάσια σε Λαμπέτι-Καταράχι

Ημερομηνία: 01-06-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Το χειρότερο σενάριο για τον ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού και τους ΤΟΕΒ βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα. Λόγω χρεών η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε δύο αντλιοστάσια στο Λαμπέτι και το Κολίρι και υπάρχει φόβος πως ξεκινά ένα ντόμινο διακοπών εν μέσω θερινής περιόδου. Την ίδια ώρα οι αγρότες βλέπουν να ζωντανεύει ο εφιάλτης της καταστροφής των καλλιεργειών λόγω μη λειτουργίας του αρδευτικού δικτύου μετά από αυτές τις εξελίξεις. Χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Νίκος Φάμελος και ο πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου Πέτρος Θεοδωρέλος, επισκέφθηκαν την Εισαγγελία Ηλείας όπου κατέθεσαν αναφορά επισημαίνοντας τους κινδύνους που υπάρχουν από την εξέλιξη αυτή στην άρδευση των καλλιεργειών και στην αποστράγγιση.

Τόσο ο ΓΟΕΒ όσο και ο Α’ ΤΟΕΒ απέστειλαν έγγραφα προς τη ΔΕΔΔΗΕ Πύργου και το Γενικό Διευθυντή Εμπορίου της ΔΕΗ κ. Κατάκη για την απροειδοποίητή αυτή εξέλιξη, επισημαίνοντας και σε αυτή την περίπτωση τους κινδύνους που υπάρχουν από την διακοπή της ηλεκτροδότησης στο δίκτυο λέγοντας πως πλέον η ΔΕΗ αναλαμβάνει και την ευθύνη τυχόν πλημμυρικών φαινομένων  σε αγροτικές εκτάσεις ή οικισμούς αλλά και στον ηλεκτρομηχανολογικό των αντλιοστασίων.

Ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνείου Νίκος Φάμελος, σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει πάρει τίποτα από την πρώην δημόσια ΔΕΗ. Σήμερα λειτουργώντας – χωρίς να θέλω να θίξω τα μπακάλικα – ως μπακάλικο, χωρίς να προειδοποιήσει εγγράφως τον ΓΟΕΒ ότι θα προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος σε αντλιοστάσια, προχώρησε σε διακοπή ρεύματος σε αντλιοστάσια του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου και επίκεινται κι άλλως διακοπές στη ζώνη του Αλφειού. Όφειλε να προειδοποιήσει τον ΓΟΕΒ για να μειωθεί η παροχή του νερού από τα φράγμα του Αλφειού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Άρα, η ΔΕΔΗΕ αναλαμβάνει και την ευθύνη και γι’ αυτό καταθέσαμε και σχετική αναφορά στον κ. Εισαγγελέα και θεωρούμε πως θα υπάρξει η απαραίτητη παρέμβαση. Επίσης θεωρούμε, ότι η συμπεριφορά των στελεχών της ΔΕΔΔΗΕ θυμίζει άλλες εποχές και πολιτικά παιχνίδια που δε μας ενδιαφέρουν. Εμάς μας ενδιαφέρει το πώς θα αρδεύσουν οι αγρότες της περιοχής και πως θα αποστραγγιστεί η Ηλεία». Αναφερόμενος στο πρόβλημα των χρεών ο κ. Φάμελος σχολίασε πως «… τα χρέη συσσωρεύτηκαν και δεν δημιουργήθηκαν την τελευταία τριετία. Τα χρέη έρχονταν από παλιά. Οφείλονται στην αύξηση του κόστους παραγωγής, στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Επισημανε πως απειλούνται κι άλλοι ΤΟΕΒ από τις διακοπές ρεύματος, την ώρα που πρότειναν να καταβάλουν το 10% της οφειλής και να προχωρήσουν σε ρύθμιση των 100 δόσεων. Μια πρόταση που έχει καταθέσει και ο πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστός. «Ζητάμε την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και ζητάμε ακόμα και την παρέμβαση του πρωθυπουργού. Η Ηλεία θα καταστραφεί αν συνεχίσει αυτό το παιχνίδι η ΔΕΔΔΗΕ» είπε ο κ. Φάμελος σε δραματικούς τόνους.

Ο Α’ ΤΟΕΒ, αν και κατέθεσε το 10% της οφειλής του στη ΔΕΔΔΗΕ, ήτοι το ποσό των 75.000 ευρώ, ήταν ο πρώτος ΤΟΕΒ στην Ηλεία που είδε να διακόπτεται η ηλεκτροδότηση. «Αυτό που έγινε σήμερα δε νομίζω να έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Καταστρέφουν την οικονομία της Ηλείας κόβοντας το ρεύμα. Εμείς έχουμε λάβει μέτρα, εισπράττουμε, έχουμε προτείνει βιώσιμη λύση και η ΔΕΔΔΗΕ μας ζητάει το 30% των χρεών! Με τα χρήματα που έχουμε δε μπορούμε να τους καλύψουμε» είπε ο πρόεδρος του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, Πέτρος Θεοδωρέλος. «Δώσαμε το 10% προκαταβολή, δεν έχουμε άλλα. Ζητάμε διακανονισμό 100 δόσεων για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και να πάρει η εταιρία τα λεφτά της. Είμαι πρόεδρος εδώ και ένα χρόνο και προσπαθούμε να μαζέψουμε τα χρήματα, αλλά αν συνεχιστεί αυτή κατάσταση θα παραιτηθώ. Δεν θα είμαι εγώ εκείνος που θα χρεοκοπήσει τον οργανισμό» σχολίασε ο κ. Θεοδωρέλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος