FOLLOW US: facebook twitter

Η ζωγραφική έχει μέλλον στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 20-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Ο δήμαρχος Ήλιδας τίμησε μικρούς και ταλαντούχους δημιουργούς

Τους μαθητές – ζωγράφους του δήμου Ήλιδας που διακρίθηκαν με τις δημιουργίες τους, τίμησε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος Μικρά παιδιά με μεγάλο ταλέντο που κατάφεραν να αποσπάσουν σημαντικά βραβεία ζωγραφίζοντας… Μαζί τους και ο δάσκαλος – ζωγράφος Κρίστο Χάσα, που και ο ίδιος διακρίθηκε μαζί τους σε διαγωνισμούς.

Η Γεωργία Τζαβάρα από την Παιδική Ομάδα Ζωγραφικής της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό που αφορούσε στα παιδιά των εργαζομένων στην Τράπεζα Eurobank, με θέμα «Ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο για τα παιδιά όλου του κόσμου». Η Αναστασία Πατσιαούρα, ο Θάνος Χρυσανθακόπουλος και ο Γιάννης Παπανδρικόπουλος που τιμήθηκαν με έπαινε στον διαγωνισμό σκακιστικού σκίτσου που διεξήχθη στα Καλάβρυτα στο περιθώριο για τις εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα. Στον ίδιο διαγωνισμό κέρδισε το 2ο βραβείο στην κατηγορία των επαγγελματιών και ο Κρίστο Χάσα.

Ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως «…το καλλιτεχνικό εργαστήρι του δήμου μας, φαίνεται πως έχει μέλλον για να έχουμε τόσο μικρούς καλλιτέχνες και να βραβεύονται, έχουμε και ελπίδες πως στην πόλη μας γίνεται μια καλή δουλειά σε αυτό τον τομέα. Να συγχαρώ τα παιδιά, να ευχηθώ να έχουμε του χρόνου περισσότερα βραβεία και να συγχαρώ και τους γονείς που τα ταλέντα τα βοηθούν και για να αναδειχθούν αλλά και για να εξελιχθούν καλύτερα.

Θα ήταν παράλειψή μου αν δεν πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ζωγράφο μας Χρίστο Χάσα, που όχι μόνο στα Καλάβρυτα πήρε βραβείο, αλλά και στην Κύπρο, στα Τίρανα και τώρα ετοιμάζεται και για το Βέλγιο, κάνοντας μια πολύ καλή δουλειά στο εργαστήρι του δήμου. Να τον ευχαριστήσω και να του ευχηθώ να βρει και άλλους μιμητές, γιατί στην πόλη υπάρχουν και άλλοι ζωγράφοι και θα ήθελα μια μέρα να τους καλέσουμε όλους γιατί ενδεχομένως και άλλοι να μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό τον τομέα και να συμμετέχουν στις εκθέσεις που γίνονται. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ότι ο δήμος έχει την πινακοθήκη στον πολυχώρο όπου εκεί θα εκτεθούν πολύ σύντομα έργα ζωγράφων του δήμου μας».

Από την πλευρά του ο Κρίστο Χάσα δήλωσε ευτυχισμένος για την κίνηση του δημάρχου να τιμήσει τους δημιουργούς για την επιτυχία τους και συμπλήρωσε πως είναι πολύ ευχαριστημένος με τα παιδιά που διακρίθηκαν. «Αυτό δείχνει πως η πόλη μας έχει μέλλον και ευχαριστώ τους Αμαλιαδίτες στην προσπάθεια που κάνουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δήμο που μας βοηθά. Το δικό μου έργο το χρωστάω στην αξέχαστη Έφη Πάλλα – Χρονοπούλου, που με κάλεσε να δημιουργήσουμε αυτή την ομάδα και από τότε δεν έχουμε σταματήσει να δημιουργούμε και να φέρνουμε μαζί μας νέα ταλέντα και να προχωράμε στο μέλλον με άλλα όνειρα, για να προβάλουμε την Ηλεία σε άλλους τόπους» κατέληξε…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος