FOLLOW US: facebook twitter

Η Ζαχάρω ταξιδεύει ανά την Ελλάδα

Ημερομηνία: 21-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

 

zaxaro-xristos-mulwnas-apo-topo-se-topo-1

Ο Χρήστος Μυλωνάς με μέλη χορευτικών συλλόγων

Γυρίσματα στο δήμο Ζαχάρως για την εκπομπή του Χρήστου Μυλωνά «Από τόπο σε τόπο» της ΕΡΤ1  με παραδοσιακούς χορούς στην πλατεία

Την Κυριακή το μεσημέρι με μια μεγάλη γιορτή παραδοσιακών χορών στην πλατεία της Ζαχάρως, ολοκληρώθηκαν  τα γυρίσματα της εκπομπής του πανελλαδικής εμβέλειας καναλιού της Βουλής  «Από τόπο σε τόπο» του Χρήστου Μυλωνά, που ασχολείται με θέματα λαογραφίας,  παράδοσης, ιστορίας, πολιτισμού και τοπικών χορών διαφόρων περιοχών της χώρας, προβάλλοντας όλη την Ελλάδα.

Αυτή τη φορά, ο κ. Μυλωνάς επέλεξε να προβάλλει την περιοχή της Ζαχάρως, την τοπική παράδοση και λαογραφία της περιοχής και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε διάφορες περιοχές και χωριά του δήμου, όπου παρέμεινε κάνοντας γυρίσματα  στις ομορφιές του τόπου για ένα διήμερο.

zaxaro-xristos-mulwnas-apo-topo-se-topo-4

Ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Κώστας Τζανέτος μαζί με τον δημιουργό και παρουσιαστή της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο» Χρήστο Μυλωνά κατά την διάρκεια των γυρισμάτων στη Ζαχάρω

Μια ευκαιρία μεγάλης προβολής για το δήμο Ζαχάρως που μέσα από την συγκεκριμένη εκπομπή θα ταξιδέψει ανά την Ελλάδα, αφού ο Χρήστος Μυλωνάς σημειώνει μεγάλη ακροαματικότητα και τηλεθέαση Μια μέρα νωρίτερα το τηλεοπτικό συνεργείο μαζί με τον Χρήστο Μυλωνά,  όπως είχε γράψει η Πρωινή, είχαν βρεθεί στο Λαογραφικό Μουσείο της Καλίδονας όπου έκαναν και εκεί μια ωραία παρουσίαση και μίλησαν με το Δ.Σ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΣΑΡΕΝΑ» και την πρόεδρο Φιλιώ Νιάρχου.

Στην πλατεία της Ζαχάρως την Κυριακή το μεσημέρι στήθηκε μια μεγάλη χορευτική εκδήλωση την οποία επιμελήθηκε ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Κώστας Τζανέτος , όπου συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου, ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας και το χορευτικό Ζαχάρως και παρακολούθησε και πολύς κόσμος

Ο κ. Τζανέτος ευχαρίστησε τους χορευτές του που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στα γυρίσματα της εκπομπής και ιδιαίτερα το χορευτικό του δήμου Ζαχάρως που έχει σταματήσει την λειτουργία του εδώ και 2-3 χρόνια, αλλά παρ όλα αυτά ήρθαν με προθυμία να συμμετάσχουν.

zaxaro-xristos-mulwnas-apo-topo-se-topo-2

Με τους Καλιδοναίους , την πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ΣΑΡΕΝΑ Φιλιώ Νιάρχου στην πλατεία Ζαχάρως

Με ανάρτησή του στο facebook ο κ. Τζανέτος έγραψε:

«Θα ήθελα να ‘πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορευτές μου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μου και έδωσαν σήμερα το παρόν και φυσικά τον καλύτερό τους εαυτό στα γυρίσματα που έγιναν στη Ζαχάρω για την εκπομπή “Από τόπο σε τόπο” που επιμελείται και παρουσιάζει στο κανάλι της Βουλής ο Χρήστος Μυλωνάς. Χωρίς να παραγκωνίζω, σε καμία περίπτωση, τους χορευτές μου από το Λύκειον των Ελληνίδων Παράρτημα Πύργου και από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας, (που θερμά τους ευχαριστώ γιατί είμαστε πάντα μαζί), ευχαριστώ ιδιαιτέρως τα παιδιά που συμμετείχαν με το χορευτικό του Δήμου Ζαχάρως, γιατί ενώ το χορευτικό έχει σταματήσει τη λειτουργία του εδώ και 2-3 χρόνια, ήρθαν με προθυμία να συμμετάσχουν.

Γνωρίζω ότι κι άλλοι χορευτές θα ήθελαν να έρθουν, όμως ας με συγχωρήσουν, γιατί δεν υπήρχαν τα χρονικά και τεχνικά περιθώρια προετοιμασίας για κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ το Δήμο Ζαχάρως για την πρόσκληση συμμετοχής και το φίλτατο Χρήστο Μυλωνά, οι οποίοι και μου ζήτησαν να εμπλουτίσω τη συμμετοχή των χορευτικών προσκαλώντας και το ΜΕΣΚ από την Κυπαρισσία και το Λύκειο Ελληνίδων Πύργου.

Και για να μην …. ξεχάσω κανέναν, ευχαριστώ όλους τους συντελεστές της όμορφης αυτής εκδήλωσης, που σκοπό έχει να αναδείξει τη Ζαχάρω και την ευρύτερη περιοχή, με τις ομορφιές της και την παράδοση.»

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος