FOLLOW US: facebook twitter

Η ευχή για την υγεία έχει αντίκρισμα: Εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας

Ημερομηνία: 26-01-2018 | Συντάκτης:

Τρεις γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια τίμησε προχθές στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας, στα γραφεία του στην ηλειακή πρωτεύουσα. Παράλληλα τα μέλη του συλλόγου παρουσία του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανού και των προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, κ. Δημητρουλόπουλου, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας κ. Θεοδωρόπουλου και του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου κ. Πετρόπουλου, αντάλλαξαν ευχές για μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, που πραγματικά έχει πολύ μεγάλη αξία στις μέρες μας.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου – Ολυμπίας Νίκος Κατσαρός ευχήθηκε σε όλους μια καλή, υγιή, ειρηνική και αισιόδοξη χρονιά. «Θεωρώ ότι είναι λέξεις που πρέπει να έχουν αξία για όλους μας, καθώς η περασμένη χρονιά ήταν μια από τις άσχημες για όλους μας. Δυστυχώς το δημόσιο σύστημα υγείας εξακολουθεί να έχει τα προβλήματα που ο καθένας που το υπηρετεί τα γνωρίζει, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, η πληθώρα των συμπολιτών μας που απευθύνεται σε αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται με την εκτέλεση των ιατρικών καθηκόντων.

Το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά με τους ιδιώτες συναδέλφους όπου και αυτοί με τις διάφορες καταστάσεις που υπάρχουν, γνωρίζουν κάθε μέρα φτωχοποίηση και ανασφάλεια. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι να ευχηθούμε να ζήσουμε καλύτερες ημέρες να συνεχίσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντά μας και να προσφέρουμε στο συνάνθρωπό μας όσο γίνεται καλύτερα και από καλύτερες θέσεις.

Αυτό συνεπάγεται περισσότερη συμμετοχή στην διαδικασία του συλλόγου μας, νομίζω ότι είναι κάτι αναγκαίο και περισσότερη εγρήγορση από όλους μας. Δυστυχώς συμβαίνουν κάθε μέρα πράγματα γύρω μας για εμάς, χωρίς να το γνωρίζουμε. Ήδη το νέο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές, περιλαμβάνει πράγματα που αφορούν στους συλλόγους και όχι μόνο. Γενικότερα υπάρχει μια έκρυθμη κατάσταση. Ας ευχηθούμε λοιπόν ο καινούργιος χρόνος να είναι ειρηνικός και υγιής και καλύτερος για τους πολίτες και για εμάς όλους που υπηρετούμε την υγεία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός που μετέφερε τις ευχαριστίες των χριστιανών της περιοχής για την προσφορά των γιατρών του νομού μας και ζήτησε από τους τελευταίους να συνεχίσουν μαχητικά για την εξέλιξη της επιστήμης και τη βοήθεια των συνανθρώπων μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου – Ολυμπίας τίμησε τρεις γιατρούς που συνταξιοδοτήθηκαν. Πρόκειται για τον Σπυρίδη Σολωμό, παθολόγο και διευθυντή κλινική του ΓΝ Κρεστένων και ιδιώτη ιατρού τα τελευταία χρόνια που υπήρξε μέλος του συλλόγου από το 1976 έως το 2017.

Τον Οδυσσέα Ζαχαριάδη, παθολόγο διευθυντή της κλινικής του ΓΝ Πύργου, μέλος του συλλόγου από το 1978 έως το 2016, που υπηρέτησε επίσης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο νοσοκομείο «Βασιλέας Παύλος» και στο αγροτικό ιατρείο Καράτουλα.

Και τον Γιάννη Σχίζα παιδίατρο, διευθυντή της κλινικής του ΓΝ Κρεστένων μέλος του συλλόγου στις περιόδους 1982-1985 και 1988 – 2015, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος