FOLLOW US: facebook twitter

Η επόμενη μέρα της αυτοδιοίκησης

Ημερομηνία: 17-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές με το νέο νόμο δίνουν την ευκαιρία σε όλους να τις δουν με άλλο πρίσμα και στους υποψηφίους να επιδιώξουν συγκλίσεις. Είμαστε ανοιχτοί σε στήριξη προσώπων που δεν θα προέρχονται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά η Κρήτη. έχει έναν αποδεδειγμένα ικανό περιφερειάρχη, άρα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να συνεργαστεί μαζί του. Το ίδιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ

 

Η είδηση εδώ δεν είναι ότι η κυβέρνηση προτίθεται να στηρίξει υποψήφιους από έτερους πολιτικούς χώρους αλλά ότι εγκαινιάζεται πλέον μία νέα σελίδα στα αυτοδιοικητικά πράγματα. Επίσης, η αναφορά του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ δεν συνιστά προοίμιο, αλλά το κύριο σώμα του έργου. Είναι κάτι το οποίο έπρεπε να έχει χρόνια αλλά σκόνταφτε πάνω στις αμείλικτες σκοπιμότητες των κομμάτων και των πολιτικάντηδων.

Σκοπιμότητες εξακολουθούν να υφίστανται και σήμερα, ωστόσο υπάρχει μία τεράστια διαφορά σε σχέση με το μακρινό πια παρελθόν. Η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ταρακούνησε τα πολιτικά στερεότυπα και άλλαξε τις μέχρι τότε παγιωμένες ισορροπίες. Μετά από ένα μικρό διάστημα προσαρμογής, αρκετοί αιρετοί αντιλήφθηκαν ότι αν επιθυμούν να εκπληρώσουν τον θεσμικό τους ρόλο, είναι υποχρεωμένοι να δουλέψουν μαζί με την κεντρική εξουσία.

Κάπως έτσι φτάσαμε να βλέπουμε δεξιούς και «καραδεξιούς» δημάρχους να συνεργάζονται με την πρώτη αριστερή κυβέρνηση καλύτερα απ’ ότι με την προηγούμενη. Μαγκιά τους! Και μαγκιά του Τσίπρα και των Συριζαίων οι οποίοι δεν ύψωσαν δήθεν ιδεολογικά αναχώματα στους αυτοδιοικητικούς οι οποίοι έδειξαν έμπρακτα την διάθεση τους να παράγουν έργο για τον τόπο τους. Υπάρχουν κραυγαλέα παραδείγματα γύρω μας…

Ο επίλογος, ο οποίος ταυτόχρονα ανοίγει και ένα τεράστιο νέο κεφάλαιο στις αυτοδιοικητικές υποθέσεις είναι βεβαίως ο «Κλεισθένης I», ο νέος εκλογικός νόμος. Αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν καταλάβει όλοι πια πως το παιχνίδι άλλαξε. Πάει η παντοδυναμία με την οποία ασκούσαν εξουσία οι μεν, πάει και η στείρα αντιπολίτευση των δε. Συμμαχίες, συγκλίσεις, συναινέσεις. Εκεί θα παίζονται όλα κι αυτό ακριβώς θα πράξουν όλοι όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στην επόμενη μέρα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος