FOLLOW US: facebook twitter

«Η Ελλάδα μετά»

Ημερομηνία: 03-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στα ίδια μέρη

Στην ομιλία του στο συνέδριο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» ο Βαγγέλης Βενιζέλος παρουσίασε το νέο του αφήγημα για την «Ελλάδα μετά».

«Η Ελλάδα μετά δεν είναι η επιστροφή στην «Ελλάδα πριν», πριν την έκρηξη της κρίσης και την περιπέτεια της τελευταίας δεκαετίας. Η «Ελλάδα μετά» δεν είναι μια παραδείσια μεταφυσική Ελλάδα των ψευδαισθήσεων. Η «Ελλάδα μετά» δεν μπορεί να έχει σχέση με τον εθνικολαϊκισμό, τον ψευτοκυριαρχισμό που οδηγεί σε ταπεινώσεις, τον αντιευρωπαϊσμό και τον αντιδυτικισμό που υποβαθμίζουν την εθνική μας ισχύ στο όνομα των φαντασιώσεων. Αυτά υποστήριξε μεταξύ άλλων στο «νέο» του αφήγημα ο κος Βενιζέλος για να καταλήξει ότι «δεν υπάρχει Ελλάδα μετά» αν η κοινωνία δεν υιοθετήσει ένα «καθαρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα», επισημαίνοντας την ανάγκη να φύγει το συντομότερο δυνατόν η σημερινή κυβέρνηση μέσα από μια «συντριπτική εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ».

Δεν είναι διόλου δύσκολο να κατανοήσει κανείς ότι η «Ελλάδα μετά» που επαγγέλλεται ο κος Βενιζέλος είναι η ίδια και απαράλλαχτη «Ελλάδα πριν» την οποία ευλόγως αποκρύπτει και της οποίας υπήρξε πρωτεργάτης και πρωτοκλασάτο στέλεχος.

Της Ελλάδας που έφερε και εφάρμοσε τα μνημόνια παρουσιάζοντάς τα σαν πανάκεια για τη μοίρα της έρημης χώρας και του αμνήμονος δύσμοιρου λαού.

Είναι πλέον φαεινότερο ότι η «Ελλάδα μετά» που οραματίζεται είναι η σταθερή πορεία σύγκλισης της παράταξής του με τη Ν.Δ. ακόμα κι αν αυτό εξαϋλώσει οριστικά τα εκλογικά ποσοστά που της απέμειναν μετά την συγκυβέρνηση Σαμαρά.

Και στον μονόδρομο αυτό τον οδηγούν από τη μια η αστείρευτη επιθυμία του να ξαναγίνει Βεζίρης στη θέση του Βεζίρη και ο απύθμενος ρεβανσισμός απέναντι στη σημερινή κυβέρνηση.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι αν το σημερινό ΠΑΣΟΚ θα ακολουθήσει το δρόμο που του χαράζει ο κος Βενιζέλος και που οδηγεί αναπόφευκτα στον οριστικό θάνατο της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης, που εμπνεύστηκε και ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου…

Υ.Σ. Μπορεί η κα Γεννηματά να έφυγε τελευταία από την αίθουσα όπου έλαβε χώρα το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όμως όταν ανέβηκε στο βήμα ο κος Βενιζέλος δεν «άντεξε» και βγήκε έξω. Τυχαίο;…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος