FOLLOW US: facebook twitter

Η Βαλίτσα της Ειρήνης και ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο

Ημερομηνία: 21-02-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

5odhmotiko-draseis

Διαρκείς δράσεις από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου

Διαρκείς είναι οι δράσεις του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές του να συμμετέχουν ενεργά σε διάφορα προγράμματα που ενισχύουν με βιωματικό τρόπο, την αυτοεκτίμηση, την διαφορετικότητα, το σεβασμό, τον πολιτισμό και την ειρήνη.

5odhmotiko-draseis1

Στα πλαίσια λοιπόν του Etwining και του έργου ”Τhe Defenders of Peace” που στόχο έχει την προώθηση του πολιτισμού της ειρήνης η οποία βασίζεται σε οικουμενικές αξίες του σεβασμού της ζωής, της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ανοχής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ισότητας μεταξύ των φύλων, οι μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου, παρέλαβαν στο πλαίσιο της ανταλλαγής με τα σχολεία έξι χωρών της Ευρώπης που συμμετέχουν, την Βαλίτσα της Ειρήνης! Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν από τη Βαλίτσα που έφτασε στο σχολείο τους και μέσα περιείχε τις δημιουργίες σχολείων των άλλων χωρών και έφτιαξαν και αυτοί τα δικά τους έργα, συνεχίζοντας την ιστορία της ειρήνης, δημιουργώντας την Ελληνίδα μάνα της Ειρήνης!

Ακολούθησε όμως ακόμα μια σημαντική δράση στο σχολείο με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που φετινού τίτλο είχε «Ενωνόμαστε όλοι για ένα καλύτερο διαδίκτυο».

5odhmotiko-draseis2

Μια δράση που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως. Το τοπίο της ασφάλειας του διαδικτύου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια από την ανάγκη για ένα «ασφαλέστερο» διαδίκτυο σε ένα «καλύτερο» διαδίκτυο. «Είτε είμαστε παιδιά και νέοι άνθρωποι, γονείς, εκπαιδευτικοί ή κοινωνικοί λειτουργοί, είτε μέλη της βιομηχανίας, ιθύνοντες ή πολιτικοί, όλοι μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή και να ενωθούμε για ένα καλύτερο διαδίκτυο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου είναι για 14η συνεχόμενη χρονιά σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο» επισημαίνουν στη σελίδα του σχολείου τους για την ημέρα αυτή, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

5odhmotiko-draseis3

Το σχολείο μάλιστα, συμμετείχε στο διαγωνισμό με θέμα: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο» και στο διαγωνισμό με θέμα: «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο Διαδίκτυο» με αφίσα και βίντεο, ενώ την ημέρα αυτή, οι μαθητές παρακολουθήσαν ταινία και έπαιξαν παιχνίδια για την σημασία της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος