FOLLOW US: facebook twitter

Η Αρχαία Ολυμπία στο δίκτυο πόλεων των Διεθνών Παιδικών Αγώνων

Ημερομηνία: 04-10-2016 | Συντάκτης:

olympia-paidikoi-agones-synantisi2kotzas-devves-topole-olympia-paid-agonesolympia-paidikoi-agones-synantisi1Συνάντηση των του προεδρείου με Κοτζιά και Χριστοδουλόπουλο

Η συμμετοχή του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στο δίκτυο πόλεων που μετέχουν στην διοργάνωση των Διεθνών Παιδικών Αγώνων τόσο στο οργανωτικό πλαίσιο όσο και με την συμμετοχή αθλητών, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χθες ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοτζιάς με τα μέλη του προεδρείου των Διεθνών Παιδικών Αγώνων και συγκεκριμένα τον Αντιπροέδρου Igor Topole, τον Γενικό Γραμματέα Richard Smith καθώς και το μέλος Νίκο Τζανάκο. Ο κ. Κοτζιάς αφού πρώτα καλωσόρισε τα μέλη του προεδρείου αναφέρθηκε στην συνέχεια στα πανανθρώπινα μηνύματα που εκπέμπει η Αρχαία Ολυμπία καθώς και στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει με την συμμετοχή της στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες.

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Αρχαία Ολυμπία κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και του Ολυμπιακού πνεύματος αποτελεί φάρο πανανθρώπινων αξιών για τους

Νέους όλου του κόσμου. Ο Δήμος Ολυμπίας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στον παιδικό αθλητισμό ως πολύ σημαντικό εργαλείο για την καλλιέργεια της ειρήνης και της φιλίας μεταξύ των λαών, αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας, της φυλής, της θρησκείας και του πολιτισμού ανάμεσα στους νέους όλου του κόσμου.

Πιστεύω μας είναι ότι ως άφθαρτο σύμβολο των Ολυμπιακών Αξιών μπορεί να συμβάλλει ώστε οι πολύ επιτυχημένοι Διεθνείς Παιδικοί Αγώνες που διοργανώνετε να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αθλητική παιδεία».

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος των Διεθνών  Παιδικών Αγώνων Igor Topole, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι οι διεργασίες για την συμμετοχή του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας στο δίκτυο πόλεων που διοργανώνουν τους αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία,  ενώ δεν παρέλειψε και αυτός με την σειρά του να αναφέρει «ότι η συμμετοχή της Αρχαίας Ολυμπίας στους αγώνες, θα δώσει περισσότερη λάμψη σε αυτούς».

Μάλιστα δεν έκρυψε το γεγονός ότι θα νιώσει την ίδια συγκίνηση με αυτήν που νιώθει όταν επισκέπτεται την Αρχαία Ολυμπία, όταν δει τους αθλητές της πόλης να μπαίνουν στο στάδιο κατά την καθιερωμένη παρέλαση κατά την τελετή έναρξης και να συμμετάσχουν στα αγωνίσματα.

Επίσης, ο κ. Topole προσκάλεσε τον κ. Κοτζιά να παρευρεθεί ως επίτιμος προσκεκλημένος στους επόμενους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το 2017 στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι  Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες είναι  μαθητικοί αγώνες που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από 12 έως 15 ετών και τελούνται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ενώ σε αυτούς συμμετέχουν περισσότερες από 80 πόλεις, 30 και πλέον κρατών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Δεββές, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παιδείας και Αθλητισμού Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, καθώς και η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Ολυμπιακών Θεμάτων Ρόη Αντωνοπούλου.

Και στο δήμο Ήλιδας

Ο κ. Topole αργά το απόγευμα της Δευτέρας επισκέφθηκε και το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν για τους αγώνες και να τον προσκαλέσει στο Κάουνας για να παρακολουθήσει τη διοργάνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος