FOLLOW US: facebook twitter

Η απάντηση του υπ. Εργασίας στη ΝΔ: Μειώσατε με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22%

Ημερομηνία: 17-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

«Μόνο ως μία ακόμα επίδειξη πολιτικού θράσους μπορεί να εκληφθεί η ανακοίνωση του τομεάρχη εργασίας της ΝΔ για τους μισθούς, τους οποίους το κόμμα του ισοπέδωσε» επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στους ισχυρισμούς του Γιάννη Βρούτση, ότι η σύγκριση Φεβρουαρίου 2017-Φεβρουαρίου 2018 δείχνει μείωση των μισθών, τόσο της πλήρους, όσο και της μερικής απασχόλησης.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, η ΝΔ μείωσε με νόμο τον κατώτατο μισθό κατά 22% και κατά 32% για τους νέους, ρίχνοντας την αμοιβή για πλήρη απασχόληση κάτω από την αμοιβή για μερική απασχόληση, εκτίναξε την ελαστική εργασία και έφτασε την ανεργία στο 27,9%.

«Η ΝΔ και ο αρμόδιος τομεάρχης της, εξακολουθούν να υπερασπίζονται το έργο τους, χαρακτηρίζοντας ως ‘αναγκαίες δομικές μεταρρυθμίσεις’ τη μείωση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων της περιόδου 2010-2014, όταν επί των ημερών τους ο μέσος μισθός μειώθηκε πάνω από 240 ευρώ. Η ΝΔ και ο πρόεδρός της θεωρούν το 8ωρο ξεπερασμένο και αντιδρούν στη θέσπιση κανόνων στις εργολαβίες. Η εμμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη φτηνή και χωρίς δικαιώματα εργασία, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από υποκριτικές ανακοινώσεις» τονίζει το αρμόδιο υπουργείο.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι απέναντι «σε αυτήν την εμμονή, η κυβέρνηση επαναφέρει τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δρομολογεί την αύξηση του κατώτατου μισθού, ώστε να βελτιωθεί η διαπραγματευτική θέση και το εισόδημα των εργαζομένων, θεσπίζει μέτρα καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας και ενίσχυσης της προστασίας των εργαζομένων».

«Η ‘φιλεργατική ΝΔ’ αποτελεί το πιο σύντομο ανέκδοτο» σχολιάζει το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας επιπλέον με άλλη ανακοίνωσή του διαψεύδει δημοσιεύματα για τις επικουρικές συντάξεις και τον ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σημερινά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ‘εξαφάνιση’ των επικουρικών και υποστηρίζουν πως ‘ξεφουσκώνει’ το πλεόνασμα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), απλά αναπαράγουν τα ψεύδη και την καταστροφολογία που υπηρετούν την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ».

«Τους υπενθυμίζουμε για να μην μπερδεύονται, ότι οι 12 οριζόντιες περικοπές συντάξεων έως και 50%, η παράδοση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης με έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ, η συσσώρευση 386.444 εκκρεμών συνταξιοδοτικών παροχών, είναι έργο της ΝΔ».

«Έργο της κυβέρνησης είναι η ανάκτηση της αξιοπιστίας του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ για δεύτερη χρονιά, το οποίο ξεπερνά ήδη τα 550 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο, η πληρωμή 678.738 συνταξιοδοτικών παροχών από 1/1/12015 έως και 30/6/2018, με τις εκκρεμείς κύριες συντάξεις να έχουν πέσει στις 53.800, το γεγονός ότι το 88% των μη μισθωτών καταβάλλει εισφορές έως 200 ευρώ το μήνα, όταν επί ΝΔ το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 27%» σημειώνει το υπουργείο Εργασίας.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα, την οποία ούτε η καταστροφολογία ούτε τα ψέματα μπορούν να θολώσουν. Όσο δεν κουράζονται να διαψεύδονται, δεν θα κουραστούμε να τους υποδεικνύουμε την αλήθεια» υπογραμμίζει το υπουργείο.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος