FOLLOW US: facebook twitter

Η αν. υπουργός Παιδείας κλείνει σήμερα τις εργασίες της Θερινής Ακαδημίας για τους πρόσφυγες

Ημερομηνία: 27-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

mursini-petropoulos-anagnwstopoulou

Θερινή Ακαδημία στην ΔΟΑ – Αρχαία Ολυμπία με την συμμετοχή ελλήνων και προσφύγων φοιτητών

Τις εργασίες της Θερινής Ακαδημίας για τους πρόσφυγες με τίτλο «Πέρα από την προσφυγική κρίση – Σπουδάζοντας στην Ευρώπη» που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑ στην Ολυμπία, κλείνει σήμερα η  αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου που θα παρευρεθεί στο απογευματινό στρογγυλό τραπέζι στην Ακαδημία, απευθύνοντας χαιρετισμό. Επίσης χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Γ.Γ Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος. Η δράση αποτελεί πρωτοβουλία της αναπληρώτριας υπουργού παιδείας  και  γίνεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και με τη συμμετοχή της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με άλλα πανεπιστήμια όπως το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Οι συμμετέχοντες είναι κατά κύριο λόγο πρόσφυγες, (22 πρόσφυγες φοιτητές και 7 Έλληνες φοιτητές). Τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, των συζητήσεων και των αξιολογήσεων θα αποτελέσουν τη βάση για την ανάπτυξη και το σχεδιασμό της πολιτικής του Υπουργείου στο θέμα αυτό.

Στις σημερινές εργασίες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της θερινής Ακαδημίας για τους πρόσφυγες, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η συζήτηση σχετικά με τις  προϋποθέσεις εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και τις ευρωπαϊκές χώρες για τους πρόσφυγες. Μέσα από αυτή την επιτυχημένη δράση θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές να μοιραστούν με πολιτικούς και εκπρόσωπους των πανεπιστημίων αυτή την εμπειρία, καθώς και τις προσδοκίες και τα εμπόδια που συναντούν.

doa3

Το πλήρες πρόγραμμα των σημερινών εργασιών έχει ως εξής:

17:30 – 17:45 ΄ Χαιρετισμός της Αναπληρώτριας Υπουργού κας Αναγνωστοπούλου

17:45 – 18:00  Χαιρετισμός από το Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής  κ.  Παπαδόπουλο

18:00 – 18:30  Παρουσίαση από τους συμμετέχοντες της θερινής ακαδημίας (τι πήρα αυτές τις μέρες, τί έμαθα, γιατί είναι σημαντικό για μένα να σπουδάσω, τί δυσκολίες έχω)

18:30 – 19:30   Πρόσφυγες φοιτητές στην Ανώτατη Εκπαίδευση στην Ελλάδα και την Ευρώπη – Προοπτικές και Δυσκολίες

Πετράκος – Πρόεδρος της Συνόδου των πρυτάνεων

RobertoMorea-Εκπρόσωπος του δικτύου Transform!

Βαρλοκώστα Σπυριδούλα -Συντονίστρια του μαθήματος ελληνικών της θερινής Ακαδημίας – ΕΚΠΑ

OlenaStyslavska –  Εκπαιδεύτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος